({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Paddla i Dalslands sjöar

Paddla genom vildmarken i Dalsland

Det finns många företag i Dalsland som kan hjälpa dig att komma ut på härliga paddelturer. Beroende på väder, vind och dagsetappernas längd kan paddlingen bli ett kraftprov eller bara en skön avkoppling.

Få hjälp med att välja utrustning och rutter som är anpassade efter dina preferenser. De här uthyrarna kan Dalslands sjöar och vatten som sin egen bakficka och vet vad som gör en paddeltur lyckad. 

 

Silverlake

Bengtsfors
Om du vill vara säker på att få en lyckad och aktiv vildmarkssemester är Silverlake ett bra alternativ. De hyr ut kanadensare och kajaker. De hjälper dig att ta fram turförslag som anpassas efter hur länge du vill vara ute, din förmåga och väder. Du kan även kombinera din paddeltur med dressin eller vandring. Du väljer själv om du vill bo på lägerplats eller på deras hotell/vandrarhem Hemgården. 

silverlake.se 

 

Bootshaus

Bengtsfors
Drivs av hängivna paddlare med paddelcoachen Christian i spetsen. De hyr bara ut utrustning av bästa kvalitet vilket gör dem populära hos erfarna paddlare. De hyr ut kajaker, kanadensare tillbehör i hög kvalitet tillsammans med fina turförslag. De hyr även ut rum och lägenheter. 

bootshaus.se

 

Alcatraz

Gustavsfors
Du hittar Alcatraz i en gammal fabrik på en ö mitt i Dalslands kanal, ombyggd till en perfekt plats att starta och avsluta ditt vildmarksäventyr ifrån. De har flera fina paddlepaket där mat ingår och som du kan kombinera med moutainbike eller dressin. Var ute i två dagar eller över en vecka. Du väljer själv om du vill ta med dig tält ut i naturen, bo på lägerplats eller boka in dig på deras vandrarhem. 

alcatraz.se 

 

Fotograf: Roger Borgelid

Dalslands camping & kanotcentral

Bengtsfors
Är främst specialliserade på kanadensare men hyr även ut kajaker anpassade till kortare turer. Hyr kanot och den utrustning du behöver och ge dig ut i Dalslands sjösystem. Från Bengtsfors delar sig sjösystemet och det finns många fina turer att välja bland. 

dalslandscamping.se

 

Dalslands Aktiviteter

Steneby
Paddla kajak under en halvdag på Stenebyälven. Du börjar på Dalslands Aktiviteter och ni paddlar en äventyrlig sträcka där ni eventuellt måste göra något lyft. Efter cirka 2-3 timmar kommer ni fram till forsen där personal från Dalslands aktiviteter möter upp er och lastar upp kajakerna för transport tillbaka till centret.

dalslandsaktiviteter.se 

 

Ragnerud

Högsäter
En fin camping vid Ragnerudssjön som specialicerat sig på naturupplevelser. Ragnerudssjön är perfekt för nybörjare och familjen. Bo på campingen i stuga, campingtomt eller hyr ett tält och bo i skogen över natten. All utrustning du behöver går att hyra. 

ragnerud.com  

 

Paddla i Dalsland

Vill du veta mer om hur du kan uppleva paddling i den vackra vildmarken i Dalsland och Nordmarken? Hitta tips, kanotuthyrare, paddelpaket och mycket mer.

 

Andra har också läst...