({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Naturen i Dalsland

Fotograf: Jonas Ingman @ Bruksbild

Bli exportmogen och nå världen!

För att enklare kunna definiera vad som krävs av ditt företag för att du ska kunna ta del av internationella marknadsföringsinsatser, har Turistrådet Västsverige tagit fram ett system kallat Sverige-Norden-Världen. Målet är att systemet ska resultera i att fler företag i Västsverige blir exportmogna.

 

Sverige Norden Världen är en företagskategorisering och används av Turistrådet Västsverige sedan 2011. För att företag skall kunna delta i aktiviteter på Exportmarknaden så krävs det att de ligger på "Världen"-nivå. Här kan du läsa mer om Sverige-Norden-Världen

Deltagande i kampanjer

På de nordiska marknaderna kan företagen själva delta i kampanjer som Turistrådet Västsverige genomför tillsammans med VisitSweden. På marknader utanför Norden, så beror val av produkter på kampanjens tema och vilken målgrupp den riktar sig mot. En förutsättning för att kunna delta i dessa kampanjer är dock att ditt företag befinner sig på "Världen" nivå och har bra översatta och bokningsbara produkter. All trafik från kampanjerna hamnar på www.vastsverige.com.

Pressresor och PR

Press- och PR arbetet går hand i hand med övrigt markandsarbete och skall förstärka detta. Det är ett otroligt kostnadseffektivt sätt att arbeta och en riktigt bra artikel kan öka kännedomen om en plats och produkt markant. Ibland resulterar även en artikel i konkreta bokningar. Det kan även vara en utländsk researrangör som i samarbete med oss vill skicka en tidning för att skapa kännedom kring en ny produkt. Även i pressarbetet så ligger fokus på företag som ligger på "Världen" nivå och inom Västsveriges prioriterade teman. 

Hur hamnar ett företag i researrangörers kataloger

Turistrådet Västsverige träffar många utländska researrangörer på mässor och workshops där researrangörernas efterfrågan skall matchas med det utbud som finns i Västsverige. Vilka krav researrangörerna ställer på provisioner, allotments, osv. varierar, men även här utgår vi från att företagen vi samarbetar med skall ligga på "Världen" nivå. Det är dock viktigt att komma ihåg att det är marknadens efterfrågan som styr val av produkter.Vill du veta mer?
Här på Visit Dalsland/ DTAB är det Christiane Dietz som är Sverige-Norden-Världenlänken till Turistrådet. Turistrådet har även en förtagsutvecklare som är ansvarig för våra dalsländska företag: Emmy Hultberg.

Kontakta oss gärna!