({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Overlay over image

    Välkommen till Falköping

    Fotograf: Jesper Anhede

Mössebergsbacken / Falköping Alpin

Falköping Alpin är Skaraborgs största skidanläggning. Här finns nedfarter för hela familjen. I anslutning till backen finns skiduthyrning och när du börjar bli sugen på något att äta eller dricka kan du besöka Café Snöflingan. Har du med egen matsäck kan du ta med den in i värmestugan.

Tranor vid Hornborgasjön

Ett härligt vårtecken i våra trakter är när tranorna anländer. Den 24 mars öppnar informationscentralen Trandansen för säsongen! Denna dag kan ni värma upp trankunskaperna med en guidning kl 12.00

Visit Hornborgasjön

Vid en av Europas viktigaste fågelsjöar kan du uppleva vacker natur, historia, vandring, njuta av lokalproducerade måltider och övernatta i unika boenden. På Visit Hornborgasjön kan du läsa mer om området.

Konstrundan Påsk

Påsken är en stor konsthelg då gallerier och ateljéer i Falköping och området runt Hornborgasjön håller öppet. Det är ett brett utbud av olika tekniker och uttryckssätt. Många utställare har varit med förut och är etablerade, medan andra ställer ut för första gången.

Vår- och påskmarknad

På Falbygdens Osterias påskmarknad hittar du massor av pynt, påskägg, godis samt påskdelikatesser och givetvis massor av goda ostar.

Gömsle vid Hornborgasjön

För att studera eller fotografera tranorna på närmare håll finns det sex gömslen för uthyrning vid Trandansen under mars-april.

Destination