({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Overlay over image

    Välkommen till Falköping

    Fotograf: Jesper Anhede

Visit Hornborgasjön

Vid en av Europas viktigaste fågelsjöar kan du uppleva vacker natur, historia, vandring, njuta av lokalproducerade måltider och övernatta i unika boenden. På Visit Hornborgasjön kan du läsa mer om området.

Mösseberg

Mösseberg bjuder på många härliga naturupplevelser. Här hittar du bland annat en badsjö, motionsspår och djurpark med getter, grisar och kaniner. Roliga lekplatser och grillplatser för egen picknick finns också. Utsiktstornet som ligger vid djurparken är 35 meter högt. Det är helt klart värt en topptur – du belönas med en fantastiskt utsikt!

Ekehagens Forntidsby

Res tillbaka i tiden och upptäck hur människor och djur levde under forntiden. Inbäddat i en fridfull ekskog mitt i Västsverige ligger stenåldershyddor, långhus med djur och åkrar från bronsålder samt en järnåldersgård med tillhörande smedja.

Upplev Falköping på två hjul

På cykel i Falköping får du uppleva det öppna landskapet, de utmanande platåbergen och skönt slingrande vägarna. Eller varför inte en utmanande tur på Mösseberg som MTB-åkare, med omväxlande stigar och spår eller en lugn cykeltur på bilfri banvall.

Kulturväg Skaraborg

Utanför Falköping, Skara och Skövde hittar du ett landskap som är rikt präglat av historien. Genom landskapet ringlar Kulturväg Skaraborg en brun/vit skyltad turistväg. Den sträcker sig från Karleby förbi Hornborgasjön och Valle sedan vidare till Tidan. Ladda gärna ner appen med sevärdheter, boende och restauranger!