({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Tuana Fridén

Tips på höstutflykter

Falköping har mycket att erbjuda året runt med vacker natur, kultur och barnaktiviteter. Här nedan finner du några förslag till en härlig höstutflykt!


Hornborgasjön

Hornborgasjön är vacker att besöka året om. Det är en av Europas viktigaste fågelsjöar och vid Fågeludden på sjöns östra sida, står ett naturum på pelare i vattnet. Här bjuder också Café Doppingen på vacker utsikt över Hornborgasjön från sin uteservering. Det finns flera fina vandringsleder i naturreservat och grillplatser runt sjön. Under mitten av mars till mitten av april kan du skåda tranor vid sjöns sydspets. Även på hösten återvänder tranorna till vårt område, men är då lite skyggade än på våren. Mer information om Hornborgasjön på www.visithornborgasjon.se

Fotograf: Jonas Ingman

Mösseberg och Ålleberg

På Mösseberg finns ett stort friluftsområde med vacker utsikt över Falköping och Falbygden. Här kan du vandra, leka, springa, spela discgolf, besöka djurparken och utsiktstornet eller cykla mountainbike. Ålleberg är Västra Götalands högsta platåberg och är naturreservat. Här hittar du tre vandringsleder i olika längd och svårighetsgrad och vacker utsikt förstås. Café och restaurang finns på toppen av berget.

Fotograf: Sebastian Streith

Falbygdens Osteria

Falbygdens Osteria i Falköping är ett centrum för ostar och andra delikatesser. Här finns en 25 meter lång ostdisk med osterians egna ostar, importerade delikatessostar och ost från små lokala producenter. Du kan också njuta av restaurangens ostbuffé eller handla i butiken. 10/10 kl 10 startar julmässan varje år med massor av juldekorationer, julostar och andra godsaker.

Fotograf: Tuana Fridén

Dalénium Science Center

Dalénium finns experiment och upplevelser för stora som små. Det finns en spännande blandning av interaktiva stationer, experiment och vetenskapliga shower där din nyfikenhet, kreativitet och experimentlust tas tillvara. 

Fotograf: Thomas Harrysson AB

Åsle Tå

Upplevelsemuseet Åsle Tå har Sveriges största bevarade samling av backstugor. Vandra längs den pittoreska tågatan och upplev en unik historisk miljö från 1700- och 1800-talen. Café och Restaurang Åsle serverar hembakt fika och mat med lokalproducerade råvaror. Öppet till sista september.

Fotograf: Mårten Bergkvist

Löfwings Ateljé & Krog

Här kan du titta på Göran Löfwings naturinspirerade verk både ute och inomhus. Bredvid galleriet finns en restaurang och café med vacker uteplats. Vill du bo över i Konstnärsvillan B & B så ligger den bara ett stenkast från galleriet. 

Fotograf: Tuana Fridén

Cesarstugan, Bondens År

En spännande utställning för såväl stora som små. Här får du vandra genom en bondes liv under 1930- och 40-talets Sverige. Allt framställt med antika fordon, byggnader och redskap och minst femtio mycket verklighetstrogna vaxfigurer. Mat och fika serveras i restaurangen.

Fotograf: Cesarstugan

Shoppa på Falbygden

På landsbygden i trakterna kring Falköping och Hornborgasjön finns flera mysiga gårdsbutiker där du kan botanisera bland vackra ting, spännande konst och lokala delikatesser.

Fotograf: Tuana Fridén

Ekehagens forntidsby

Inbäddat i en fridfull ekskog utanför Falköping ligger stenåldershyddor och långhus. Djur går och betar och det finns åkrar från bronsålder samt en järnåldersgård med tillhörande smedja. Under sensommaren och hösten är forntidsbyn öppen för promenader och upptäcktsfärder på egen hand. Du kan exempelvis paddla stockbåt, slå flinta samt leta efter Odins ögonstenar. Café och resturang finns i anslutning till byn. Höstöppet, 16 augusti - 30 september, vardagar. Läs mer om Ekehagen här!

Fotograf: Tuana Fridén

Älgar, bison och dovhjort

Wrågården har blivit känt för sitt spektakulära boende, där hela familjen sover mitt i älg- och dovhjortsparken i en stuga formad som en älg. Men här finns gott om aktiviteter även utan övernattning. Åk på en safari i bisonoxarnas land, kika på de mäktiga djuren i älgparken eller varför inte testa på padel, fotbollsgolf eller fem-kamp. I butiken hittar ni produkter från gården, inredning, växter och allt du behöver till grillen. Vissa dagar finns det färskt eller fryst kött i butiken, detta meddelas på Wrågrådens Instagramsida.

Fotograf: Jonas Ingman @ Bruksbild

Fler utflyktstips och mer information

Kika gärna på anläggningarna egna webbsidor för information om öppettider innan ni ger er ut på utflykt!

Till se och göra

Håll avstånd!

Tänk på att hålla avstånd till varandra både ute och inne. Följ de restriktioner som finns. Om det är trångt på ett besöksmål så finns det alltid fler att välja bland!