({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Sebastian Streith

Tips på utflykter

  • 24 aug, 2020

Falköping har mycket att erbjuda året runt med vacker natur, kultur och barnaktiviteter. Här nedan finner du några förslag till en utflykt!

Håll en tranas avstånd

Tänk på att hålla en tranas avstånd till varandra både ute och inne. (En trana är 2 meter i vingbredd.) Följ de restriktioner som finns. Om det är trångt på ett besöksmål så finns det alltid fler att välja bland! Ta inga onödiga risker, hemestra/semestra med sunt förnuft.


Hornborgasjön

Hornborgasjön är vacker att besöka året om. Det är en av Europas viktigaste fågelsjöar och vid Fågeludden på sjöns östra sida, står ett naturum på pelare i vattnet. Det finns också flera fina vandringsleder och grillplatser runt sjön. Under mitten av mars till mitten av april kan du skåda tranor i vårt område. Bäst ser du dem vid Trandansen vid sjöns sydspets. Mer information om Hornborgasjön på  www.visithornborgasjon.se

Fotograf: Roger Borgelid

Mösseberg

Friluftsområde med vacker utsikt över Falköping och Falbygden. Här kan du vandra, springa, spela discgolf, kika i djurparken eller cykla mountainbike. På sommaren kan du ta ett dopp i den lilla sjön som finns på berget.

Fotograf: Sebastian Streith

Falbygdens Osteria

Falbygdens Osteria i Falköping är ett centrum för ostar och andra delikatesser. Här finns en 25 meter lång ostdisk med osterians egna ostar, importerade delikatessostar och ost från små lokala producenter. Du kan också njuta av restaurangens osttallrik eller handla i butiken. 

Fotograf: Tuana Fridén

Dalénium Science Center

Dalénium finns experiment och upplevelser för stora som små. Det finns en spännande blandning av interaktiva stationer, experiment och vetenskapliga shower där din nyfikenhet, kreativitet och experimentlust tas tillvara. 


Åsle Tå

Upplevelsemuseet Åsle Tå har Sveriges största bevarade samling av backstugor. Vandra längs den pittoreska tågatan och upplev en unik historisk miljö från 1700- och 1800-talen. Café och Restaurang Åsle serverar hembakt fika och mat med lokalproducerade råvaror.

Fotograf: Mårten Bergkvist

Löfwings Ateljé & Krog

Här kan du titta på Göran Löfwings naturinspirerade verk både ute och inomhus. Bredvid galleriet finns en restaurang och café med vacker uteplats. Vill du bo över i Konstnärsvillan B & B så ligger den bara ett stenkast från galleriet. 

Fotograf: Tuana Fridén

Cesarstugan, Bondens År

En spännande utställning för såväl stora som små. Här får du vandra genom en bondes liv under 1930- och 40-talets Sverige. Allt framställt med antika fordon, byggnader och redskap och minst femtio mycket verklighetstrogna vaxfigurer. Mat serveras i restaurangen där det finns stor uteservering och trädgård att sitta i.

Fotograf: Cesarstugan

Shoppa på Falbygden

På landsbygden i trakterna kring Falköping och Hornborgasjön finns flera mysiga gårdsbutiker där du kan botanisera bland vackra ting, spännande konst och lokala delikatesser.

Fotograf: Tuana Fridén

Älgar, bison och dovhjort

Wrågården har blivit känt för sitt spektakulära boende, där hela familjen sover mitt i älg- och dovhjortsparken i en stuga formad som en älg. Men här finns gott om aktiviteter även utan övernattning. Åk på en safari i bisonoxarnas land, kika på de mäktiga djuren i älgparken eller varför inte testa på fotbollsgolf eller fem-kamp.

Fotograf: Jonas Ingman @ Bruksbild

Fler utflyktstips och mer information

Till se och göra