({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
En vy över ett landskap med ett vattenfyllt stenbrott

Fotograf: Jesper Anhede

Pågående projekt

Destination Läckö-Kinnekulle AB har flera pågående projekt (bland annat LEADER-projekt) för att utveckla besöksnäringen i Götene, Lidköping och västra Skaraborg. Nedan ges en presentation av de pågående projekten i destinationen:

Hållbara transporter till Västra Skaraborgs besöksmål

Västra Skaraborg har hundratals starka besöksmål inom natur- kultur och mat på landsbygden som du idag inte kan resa till utan den egna bilen, exempelvis Läckö slott, Kinnekulles många sevärdheter, Vara konserthus och Bjertorp slott. Framtidens resenärer kommer ställa högre krav på hållbara transportlösningar.

Landsbygdens struktur av resealternativ ställs på sin spets och kan komma att väljas bort vilket vore förödande på besöksnäringen på landsbygden.

Genom projektet ser vi möjligheten att kunna utveckla hållbara affärsmodeller för att kunna implementera nya möjligheter för turister och evenemangsbesökare att resa hållbart till sina upplevelser på landsbygden i Västra Skaraborg. Tillsammans med besöksnäringen jobbar vi för att utveckla lösningar på ”the last mile” problematiken.

Projektansvarig
Anna Ohlin-Ek
anna.ohlinek@lackokinnekulle.se
0510-20096

Vill du läsa om våra avslutade projekt hittar du dem här!