({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Kallbad i Simsjön

Fotograf: RAFikalivsstilochhalsa

Kallbad runt Skara

Vinterbad och kallbad är en trend som vuxit sig allt starkare de senaste åren. Att långsamt glida ner i det kalla vattnet kan bjuda på både ett lugn och en adrenalinkick. Runt Skara finns flera fina sjöar som lämpar sig för vinterbad - varför inte testa du också?

Vid många av sjöarna tar entusiaster upp isvakar, men det går lika bra att kallbada när det är öppet vatten.

Sjöarna i Valle

I Valleområdet finns många små pittoreska sjöar som lämpar sig för bad under hela året. Under vintern när isen lagt sig hålls ofta en vak öppen i Eggbysjön vid Eggby kyrka och i den lilla sjön Bysjön vid Skärvs kyrka.

Skärvalången - Näsbadet

Näsbadet är en badplats i den lilla sjön Skärvalången som ligger mitt i det vackra Valleområdet. Här ligger badbryggan i året om, och du kan smidigt sänka dig ner i det kalla vattnet. Ett bad på eftermiddagen bjuder ofta på vackra solnedgångar från platsen.

Flämsjön - Flämslätt

Flämslätt är en kurs- och stiftsgård med boende som ligger precis intill den vackra Flämsjön. Här finns en badplats som är populär under sommaren, men under den kallare årstiden kan du kallbada i lugn och ro. Badar du en vardag kan du sedan gå in och värma dig med en god lokalproducerad lunch inne hos Flämslätt.

 

Vingsjön - Vingbadet

Vid Vingbadet i Axvall ligger bryggorna i året om och denna lättillgängliga sjö passar utmärkt för ett dopp i det kalla blå. Hit tar du dig dessutom smidigt med kollektivtrafiken. Tänk på att torka dig ordentligt torr och ta på varma kläder efter badet om det är riktigt kallt! Hållplats: Vingsjöbadet.

Vägbeskrivningar till badplatserna hittar du här >>

Vinterbada i Skaraborg

I Skaraborg finns ännu fler möjligheter till vinter- och kallbad. Vill du ha tips på fler platser att kallbada på? Kika in här >>

 

Att tänka på när du kallbadar

  • Bada aldrig ensam
  • Ta det lugnt när du går i och ur vattnet
  • Kroppen reagerar med att andas in när man går ner i vattnet - glöm inte att också andas ut!
  • Simma och doppa inte huvudet om det är riktigt kallt
  • Mössa och vantar är bra att ha på
  • Håll koll på tiden när du är i vattnet - stanna inte i för länge
  • Drick något varmt när du kommer upp
  • Experternas kallbadstips hittar du här >>