({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Se & upplev

Fotograf: Tuana Fridén

  • Bockaskedeåsen

Något för alla

En vill paddla, en vill köra gokart och vandra och en vill grilla och testa en bäversafari - inga problem! Här finns något för alla. Välj och vraka bland många spännande och aktiva upplevelser i Skara.

En lokförare tittar ut från en gammal tågvagn i orange och gult.

Res bakåt i tiden

En resa utmed Skara-Lundsbrunns järnvägar bjuder på vackra vyer och en tågupplevelse utöver det vanliga, odh tar dig med på en resa 100 år tillbaka i tiden.

ett barn som åker rutschkana på Skara Sommarland

Sommarland

Häng med på årets blötaste upplevelse - på Sommarland finns fartfyllda pooler och roliga åkattraktioner. Vill du också besöka Skandinaviens största vattenpark?

Två kanoter med barn och vuxna som paddlar.

Bäversafari

Hos Herrtorps Qvarn strax utanför Skara kan du stillsamt glida fram på Flians vatten och spana efter bäver - en annorlunda naturupplevelse du sent ska glömma.

  • Man och kvinna som vandrar i gröngräset med Varnhems klosterkyrka i bakgrunden.

Sevärt i Skara

Skaras kulturhistoriska kyrkor och spännande museer ger den kulturintresserade sitt lystmäte. Det vackert kuperade Valleområdet och Europas största fågelsjö - Hornborgasjön, tilltalar naturälskaren. Vilken plats vill du besöka?

Naturum Hornborgasjön, en åttkantig byggnad, svävar på pelare i Hornborgasjön. I förgrunden syns ljusgröns gräs och rosa blomor.

Hornborgasjön

Hornborgasjön är en av Europas viktigaste fågelsjöar, och i naturreservatet finns dessutom flera vandringsleder som leder dig ut i det vackra landskapet. 

Bockaskedeåsen

Vallebygden

Väster om Billingen ligger Valleområdet. Här blommar tusentals körsbärsträd om våren, och landskapet är fullt av vandringsleder och små skogssjöar - underbart året om, helt enkelt!

Kulturväg Skaraborg

Kulturväg Skaraborg slingrar sig genom landskapet i trakterna kring Hornborgasjön. Utmed vägen upplever du natur, kultur och historia när den är som bäst!

Vill du ha fler tips på aktiviteter utomhus, läs mer här!