({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Historiska Skara

Kommande evenemang

Historien om Sverige

Den 5/11 startade SVT:s storsatsning Historien om Sverige. Flertalet av avsnitten utspelar sig i våra trakter... "Hur skapas ett land? Genom krig, maktspel, allianser och svek. Genom tro, övertygelse och traditioner. Historien formades av människorna som levde här. Genom upptäckterna de gjorde. Levnadsätten de utvecklade. Och verktygen de uppfann. Genom utmaningarna de ställdes inför. Och hindren de tog sig förbi." SVT - intro till Historien om Sverige.

9 tips på fornlämningar

Vi har samlat nio tips på fornlämningar att besöka när du är i Skara. Det är allt från domarringar till runstenar och klosterruiner.

Historien om Sverige i Skaraborg

Människorna som bott och verkat i Skaraborg har spelat en viktig roll i Sveriges historia och i de viktiga händelser som format vårt land.

Amundtorps skeppssättning

Amundtorps gravfält på Billingens sluttning består av en välbevarad skeppssättning, domarringar och olika typer av stensättningar.

Medeltida Skaraborg

Den del av Västergötland som förknippas med gamla Skaraborgs län dignar under det förflutna med ett kulturarv, som erbjuder besökaren en djupdykning genom seklerna ända ned till forntidens megalitmonument. Framför allt har medeltidens stormän, biskopar, munkar och förmögna änkor satt en bestående prägel på bygderna, vilket gör det möjligt för oss att inom loppet av ett par dagar uppleva några av de miljöer som har betytt allra mest för framväxten av kungariket Sverige.

Västergötlands museum

I hjärtat av ett rikt kulturlandskap ligger Västergötlands museum. Här finns över 10 000 år av landskapets unika historia gestaltad i flera intressanta utställningar.

Ett rum med låga murrester från ett gammalt kloster.

Veterinärmuséet

I Skara grundades år 1775 platsen för Sveriges första veterinärskola. På samma plats inhyses idag Veterinärmuseet som dessutom har en klosterruin i källarplan.

Skara medeltida stad

Enskulptur skapad av Martin Hansson som visar hur Skara såg ut på 1280-talet. Det visar oss att dagens gatunät i Skara i stor utsträckning har samma struktur.