({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: AdobeStock.com

Härliga utomhusaktiviteter i Uddevalla

Cykla, paddla kajak eller vandra? Äntligen börjar säsongen för utomhusaktiviteter som inte kräver för många lager kläder. Läs några tips på härliga utomhusaktiviteter i vår guide!

 

Paddla kajak
Att paddla kajak i Uddevalla är en fantastisk upplevelse med många fördelar. Förutom att du kan paddla mer eller mindre året om, kan du även paddla långt in i grunda skärgårdar. Här finns idealiska kajakvatten och det är även ett utmärkt sätt att utforska Uddevalla på. Hyr kajak på egen hand eller boka en oförglömlig gruppaktivitet! Visste du att Bohuslän är en av världens finaste kustlinjer att utforska från kajaken. Det menar i alla fall amerikanska CNN Travel som kallar västkusten ett paradis för kajakpaddling. De har även utnämnt skärgården till det sjunde vackraste naturområdet i världen.
Läs om olika områden perfekta för havspaddling.

Hyra kajak
Kajakcenter, Ljungskile
Upplevelsebolaget, Uddevalla

-

Upplev naturen från cykeln

Låt klippor, hav och förtrollande skogspartier utgöra kulissen medan du trampar dig fram i lagom takt på cykeln. Susar fram på skogsvägarna i full fart på mountainbike. Vare sig du planerar en regelrätt cykelsemester eller bara vill ta dig en stilla tur längs kusten en sommarkväll är Uddevalla ett utmärkt val - här finns cykelvägar, cykelleder och cykelvänliga vägar. Och med Uddevallas strategiska läge, i hjärtat av Bohuslän, leder de flesta cykelvägar hit!
Läs mer om olika cykelleder.

-

Åka båt
Att uppleva Uddevalla från havsnivån är en enastående upplevelse. Har du ingen egen båt är Skärgårdsbåtarna ett väldigt fint alternativ. Med Skärgårdsbåtarna kan du njuta av den bohuslänska naturen från havssidan. Spendera dagen eller kvällen ombord på en av de tre vackra skärgårdsbåtarna. Välj att boka en dagskryssning och skapa din egen unika resa med båtarna som färdmedel eller välj en paketresa som innefattar såväl båttur och mat (vad sägs om exempelvis en skaldjurslåda eller grillbuffé ombord på båten?
Läs mer om Skärgårdsbåtarna och aktuella turer.

-

Vandra eller jogga i skog och vid hav
För den naturälskande bjuder Uddevalla på otroligt många vandringleder. Promenera längs havet eller i djupaste granskog bland sjöar och myrar. Promenera i en enstaka timme eller gör en weekend-vandring och övernatta i några av de många vindskydd som finns utplacerade längs lederna. Att vandra passar hela familjen, gammal som ung och är en fin upplevelse av gemenskap och fantastisk natur. För den löparsugne lämpar sig naturligtvis vandringslederna även för spänstiga löpsteg!
Varför inte kombinera vandringen med en fantastisk båttur? Vandra en del av Kuststigen, exempelvis från Gustafsberg till Sund och hoppa sedan på Skärgårdsbåtarna tillbaka.
Läs om fler fantastiska vandringsleder.

-

Fiska
Uddevalla erbjuder många omväxlande alternativ för dig som vill fiska. På skogsområdena Herrestadsfjället och Bredfjället vilar stilla fiskesjöar, där det finns god chans att fånga ädelfisk, abborre och gädda. Det går även att pröva fiskelyckan i Bäveån eller ute på havet!
Med sitt unika läge och närhet till såväl havsfiske och insjöfiske har Uddevalla en lång historia av fiskelycka. Lyckan till fångst varierar förstås, men oftast beroende på den som håller i spöt!
Läs mer om fiske i Uddevallas vatten.

-

Klättra
För den som gillar höjder och utmaningar är klättring ett utmärkt sätt att upptäcka Uddevalla och Bohuslän på. Här hittar du Sveriges och kanske hela norra Europas bästa klättring med fantastiska klippor av solid granit, vackert belägna med leder i alla svårighetsgrader. För den erfarne är det enkelt att ta sig ut på egen hand och för den som önskar klättra i grupp eller gå en kurs finns många bra alternativ.

Klättra inomhus 
Klättra utomhus