({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Längdskiåkning på Lassalyckan i Ulricehamn.

Fotograf: Pricca Studio

Längdskidor

På Lassalyckan åker du under vintertid i välpreparerade konstsnöspår på samma sträckor som skidåkarna åkte på under världscupen i januari 2019. Vid snörika vintrar utökas spårlängderna och då spåras också golfbanan.

Lassalyckans konstsnöanläggning gör det möjligt att lägga ut konstsnö direkt i spåren. Vid goda väderförhållanden kan hela spåret vara klart på 3-4 dagar. Konstsnöspåret är vid så kallat vändspår ( åkning i båda riktningarna ) upp till 11,5 km långt varav 6-7 km har elljus. Det finns också tre spår för natursnö som är 5, 10 och 15 km långa. Dessa är spårade vid bra vinterförhållande. 

Vasaloppscenter 

Vasaloppet har godkänt Lassalyckan som officiellt Vasaloppscenter, det första officiella centrat i södra Sverige. Lassalyckan i Ulricehamn erbjuder Vasalöpare och andra motionärer kvalitetssäkrade träningsmöjligheter året om. Utnämningen är en kvalitetssäkring för anläggningar med en medveten satsning på någon av Vasaloppets tre discipliner; skidåkning, löpning och cykel. Man måste kunna erbjuda goda träningsmöjligheter, bra boende och kompetens kring teknik och kost. Runt Ulricehamn finns varierad terräng för alla tre formerna. Dessutom har man investerat i norra Europas modernaste konstsnöanläggning, vilket säkerställer fina spår under vintermånaderna.

Lassalyckan är även en världscuparena! 


I januari 2017 kom världseliten i längdskidor till Lassalyckan för första gången. FIS Cross-Country World Cup Ulricehamn . Tävlingarna innehöll både fristil och stafett för både damer och herrar. 60 tusen besökare kom för att ta del av dessa fantastiska skidtävlingar.  I januari 2019 var det dags igen och även denna gång blev tävlingarna en stor succé. Nu ser vi fram emot 2021 då det sker igen!

Skidlektion

Önskar ni få hjälp av instruktörer erbjuds detta genom att Lassalyckan är ett Vasaloppscenter. Det finns tre duktiga och erfarna instruktörer som kan hjälpa dig komma igång med din skidåkning. Både för vuxna och barn! Här kan du läsa mer om detta. 

Kontakt
Fritidsintendent Tomas Dahl 0321-595228