({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Skidåkning på Lassalyckan

Fotograf: Emma Ekstrand

Längdskidspår och spårstatus

Njut av längdskidåkning när den är som bäst. På Lassalyckan finns skidspår som passar alla typer av skidåkare – allt från elit till barnfamilj. Här finns också bra möjligheter till både fikapauser och korvgrillning. Spårkort och skiduthyrning finns direkt intill spåren, liksom hotell och sportbutik och värmestuga.

Öppettider för skidspåren

Lassalyckan är öppet för allmänheten hela vintern. Längdskidspåren är alltid öppna, men rekommendationen är att vara där när belysningen är tänd mellan 06.00-21.00. Var vaksam om du åker utanför rekommenderade tider pågrund av eventuell spårpreparering. 

Alltid uppdaterad spårstatus

Här finns aktuella spårrapporter från våra spårare men här kan även vem som vill rapportera in egna rapporter när de åka i spåren. Finns även som app.

 

Skidspår

Konstsnöspåret är vid så kallat vändspår ( åkning i båda riktningarna ) upp till 11,5 km långt varav 6-7 km har elljus. Det finns också tre spår för natursnö som är 5, 10 och 15 km långa. Dessa är spårade vid bra vinterförhållande. För åkning på samtliga av dessa spår krävs åkkort för vuxna över 19 år.

Elljusspåret 3,6 km: Lätt kuperat, lämpligt för de flesta. 
Gula spåret 5 km: Ett lätt kuperat spår som lämpar sig mycket bra för nybörjar- och motionsskidåkning.
Gröna spåret 10 km: Något mer kuperad än det gula spåret. För den mer vana skidåkaren är detta idealspåret.
Svartvita spåret 15 km: Spåret ställer mycket höga krav på skidåkaren, både när det gäller fysik och teknik.
Världscupspåret 5 km:Spåret är för elitmotionären, framtaget för World Cup Ulricehamn. Ställer relativt höga krav på fysik och teknik. På detta spår tävlade världseliten under världscupen 2019. 

 

Glöm inte spårkort

Alla som är över 19 år och vill åka i längdskidspåren på Lassalyckan behöver köpa ett spårkort. Du hittar spårkortet i Ulricehamns IF:s klubbstuga eller sportbutiken 157XCC. Du kan också swisha. Instruktioner hittar du på plats.

 

 

 

Vill du ha mer inspiration?

Upptäck mer vinteräventyr i Ulricehamn