({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Fotograf: Åsa Dahlgren

Naturupplevelser i Bohuslän

Du som är på jakt efter spännande naturupplevelser har verkligen hittat rätt hos oss i Bohuslän. Här finns Bohusläns unika skärgård med de vackra släta granitklipporna mot den öppna horisonten. Platser som bör upplevas – året om!

Hänförande Bohuslän

Det är svårt att inte hänföras av Bohusläns unika natur och storslagna skärgård med de kala granitklipporna och fiskesamhällena som likt ett pärlband tornar upp sig längs kusten. Förutom sol, bad och krabbfiske inbjuder landskapet till så mycket mer.

"Den bohuslänska naturen är vackrast i världen"

Havet och skärgården lockar med segling och båtliv likaväl som spännande turer med kajaken och magiska dykupplevelser under ytan. I hamnarna hittar du mängder av båtar som erbjuder skärgårdsturer eller säl-, undervattens- och ostronsafarin.

Fotograf: Roger Borgelid

Sportfiskaren har stor potential att få sina drömmar uppfyllda, oavsett om målet är inställt på storlaxen i Örekilsälven, årets första havsöring längs kusten, gammelgäddan i någon insjö eller sommarens makrillfångst. Den som hellre vill se hur proffsen jobbar kan följa med ut på fisketurer eller höstens hummerfiske.

Men Bohuslän är inte bara kust. Ett fantastiskt sätt att uppleva landskapet är till fots eller på cykelsadeln, bland annat genom vandringleder, Kuststigen samt den 370 kilometer långa Bohusleden från Mölndal i söder till Strömstad i norr. Den äventyrliga kan dessutom ge sig i kast med någon av Bohusläns kluriga klättringsområden. 

Fotograf: G Assner

 

Rekommenderade artiklar