({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

Gå till innehåll Tillbaka till början
  • Overlay over image

    Skaldjursupplevelser

    Fotograf: Roger Borgelid

Hummerpremiären -västkustens stora hösthändelse

Hummerpremiären -västkustens stora hösthändelse I Bohuslän har hummerpremiären samma dignitet som älgjakten och redan klockan sju måndagen den 24 september sätter yrkesfiskare och ortsbor sina hummertinor i havet. Sedan är det bara att invänta fångsten av havets svarta guld.

Skaldjurssafaris

Följ med en lokal fiskare ut på en skaldjurstur i den vackra skärgården. Här får du vara med och vittja kräftburar eller skörda ostron och musslor. Turen kombineras ofta med tillagning och avsmakning av fångsten.

Höstens skaldjurspaket

Botanisera bland några av Bohusläns skaldjurspaket. En skaldjurstur i den fantastiska skärgården i kombination med skönt boende och god mat ger dig en upplevelse att minnas.

Mat från havet

Fisk och skaldjur från Västsverige håller absolut världsklass. I det friska, kalla och salta västerhavet finns räkor, havskräftor, hummer, musslor, ostron - och fantastisk fisk förstås. Så för dig som älskar mat från havet väntar de finaste råvarorna och många stora upplevelser på Västkusten.

Fiska kräftor i hav eller sjö

Det finns höjdpunkter som är väldigt typiskt svenska och många känner till vårt Midsommarfirande även utanför landets gränser. Men vi har också kräftpremiären i augusti, som följs av festliga traditionella kräftskivor under hela sensommaren.