({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Räkor

    Skaldjursupplevelser

Sommarens och höstens skaldjursupplevelser

Älskar du skaldjur? Då är Västkusten den oslagbart bästa platsen för dig. Här kan du följa med på massor av olika skaldjursupplevelser, bland annat skaldjurskryssningar, räkfrossa, ostronsafari, musselplockning och kräftfiskefisketurer.

Skaldjurskryssning och räkfrossa i Göteborgs skärgård

Följ med på en härlig skaldjurskryssning i Göteborgs vackra skärgård. Vi har listat de bästa båtturerna som erbjuder räkfrossa, skaldjursbuffé eller liknande. Välkommen ombord!

Skaldjursfiske – dagsturer för alla åldrar

Följ med en lokal fiskare ut på en dagstur med båt i den vackra skärgården. Du får självklart vara med och testa på att fiska, vittja burarna eller skörda ostron och musslor. Turerna kombineras ibland med tillagning och avsmakning av fångsten.

Säsongens skaldjurspaket i Bohuslän

En skaldjurstur i den fantastiska skärgården där du får vara med att ta upp och ofta tillaga havets delikatesser. Efter turen väntar övernattning och god mat på ett mysigt boende. Detta är verkligen en upplevelse att minnas.

Film: Tareq Taylor berättar varför de bästa skaldjuren finns i Bohuslän

Detta visste du inte om skaldjurens Big Five!

Simmar eller kryper humrar? Varför är vattnet som klarast runt musslorna? Och vilket skaldjur byter kön efter två år? Vad vet du egentligen om skaldjurens Big Five? Här kommer fun facts och onödigt vetande om havets salta läckerheter; räkor, havskräftor, hummer, musslor och ostron.

Fiska kräftor i hav eller sjö

Det finns höjdpunkter som är väldigt typiskt svenska och många känner till vårt Midsommarfirande även utanför landets gränser. Men vi har också kräftpremiären i augusti, som följs av festliga traditionella kräftskivor under hela sensommaren.

Paketerbjudande: Fiska insjökräftor och middag

Flera hotell och restauranger i Västsverige har paketerbjudanden där kräftfiske kombineras med festlig kräftskiva och bekväm övernattning. Varför inte ge bort en komplett kräftupplevelse i present till någon du tycker om?

Kräftfiske i Bohuslän.

Snart dags för hummerpremiären!

I Bohuslän har hummerpremiären samma dignitet som älgjakten och redan klockan sju måndagen den 27 september sätter yrkesfiskare och ortsbor sina hummertinor i havet. Sedan är det bara att invänta fångsten av havets svarta guld.