({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Paddla kajak i Västsverige

Upplev Västsverige från kajaken

Västsverige erbjuder varierande paddlingsvatten för den kajakintresserade. Upplev Västkustens unika skärgård med tusentals kobbar och öar, Vänern med Europas största insjöskärgård och Dalslands sjösystem i den storslagen naturen.  

Fortsätt läsa för att hitta mer information om de olika paddlingsområden i Västsverige samt företag som erbjuder aktiviteter i området.

Gör det enkelt - boka ett paddlingspaket!

Ta med vännerna på en guidad vraksafari, gourmetpaddling eller kajakweekend i skärgården. Eller varför inte lyxa till det genom att bo på herrgård och paddla i närområdet?

Här har vi samlat olika typer av erbjudanden, allt ifrån enkla dagsturer till flerdagarsupplevelser med övernattning. 

 

 

Populära områden för kajakpaddling

Paddla kajak i Bohuslän 

- Världens vackraste skärgård.

Bohuslän är en av världens finaste kustlinjer att utforska från kajaken. Från Göteborgs skärgård i söder till Kosteröarna i norr så bjuder Bohuslän på häftiga paddlingsupplevelser. Här finns något för alla. Orörda nationalparker, mysiga sjöbodar, vilda vatten och spegelblanka kanaler. 

Bohuslän erbjuder ett pärlband med smidiga startplatser och längs hela kusten finns flera kajakföretag som erbjuder allt från guidade turer, uthyrning och kurser.

Kajakföretag i Bohuslän:

 

 

 

 

Populära dagsturer i Bohuslän:

 

Paddla i Vänern - Europas största insjöskärgård med 22 000 öar.

Paddla kajak i Västergötland

- Varierande paddling i söta och salta vatten.

Den kanske mest varierande paddlingen hittar du i Västergötland. I den norra delen ligger sjön Vänern med sitt enorma innanhav och Europas största insjöskärgård med 22 000 öar med många fina paddlingsmöjligeter i skärgårdsområdet mellan Mariestad och Lidköping. Här hittar du paddlingskartor för området. 

För att du ska få en så bra paddeltur som möjligt är det viktigt att tänka på säkerheten, speciellt om du paddlar i en liten grupp utan guide. Läs mer om hur du paddlar säkert på Vänern.

Längre ner i Västergötland ligger Boråsregionen, ett område för alla naturälskare och för dig som föredrar paddling i mindre sjöar och vattendrag. Här finns bland annat Ätran som sträcker sig hela vägen ner till Falkenbergs kust.

Kajakföretag i Trollhättan/Vänersborg:

Kajakföretag i Skaraborg:

Kajakföretag i Boråsregionen:

Kajakföretag i Göteborg och strax utanför Göteborg:


Populära dagsturer i Vänern:

 

Kajakpaddling genom Dalslands vackra sjösystem.

Paddla kajak i Dalsland

- Sveriges sjörikaste landskap.

Dalsland är med sitt unika sjösystem och vackra natur ett av de mest populära paddlingsområdena i Europa. Här kan du glida fram på 100 meter djupa sjöar, paddla genom Dalslands kanal eller slussa dig hela vägen ut i innanhavet Vänern.

Dalslands södra sjöar erbjuder trygga paddelturer, perfekt för ”social” paddling som tar dig förbi små samhällen och genom pittoreska slussmiljöer längs Dalslands kanal.

I sjösystemets norra delar väntar mer storslagen natur och en mer utmanande paddling. Här är sjöarna större till ytan vilket medför att vågorna blir lite högre och avstånden lite längre. Men naturen är storslagen och mäktig, här väntar ett riktigt äventyr. 

Kajakföretag i Dalsland

   

Säkerhetstips från Kanotguiden

På Kanotguiden hittar du information om vad du bör tänka på när det gäller utrustning, sällskap, väder och räddningssituationer - bra tips inför din paddlingstur.

 

 

 

 

Hitta fler paddlingsupplevelser