({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Antiksafariskylt

Om projektet Antiksafari Dalsland

Leaderprojektet Antiksafari handlar om att dra nytta av det stora intresset för antikt, loppis och second hand. Tanken är att samla det stora utbudet på detta i Dalsland, Årjäng och Munkedal och göra det tillgängligt!

Intresset för retro och antikt växer! Det ligger också verkligen i tiden med hållbarhet och återanvändning. I Dalsland, Munkedal och Årjäng finns ett fantastiskt utbud av loppisar, vintage och second hand av hög kvalitet. Det fanns dock ingen översikt och samlat grepp kring detta utbud. Det ville vi ändra på genom projektet Antiksafari Dalsland.

 

Dalslands Turist AB (DTAB) såg potentialen och vilken reseanledning hela sektorn är och ville också knyta ihop säcken med fika, mat, sevärdheter och boende.  DTAB projektansökan beviljades stöd från Lokalt Ledd Utveckling/Framtidsbygder och Europeiska Jordbruksfonden för landsbygdsutveckling. Eva Erlandsson anställdes som projektledare på deltid under perioden 171101 - 190731.

 

Antiksafari Dalsland omfattar Dalslandskommunerna (Färgelanda, Bengtsfors, Dals Ed, Mellerud, Åmål) samt Vänersborg (Dalslands delen) samt Munkedal & Årjäng, dvs hela Leaderområdet.

 

I början av 2018 startade kartläggningen med tre stycken informationsmöten i Högsäter, Mellerud samt Bengtsfors - dessa fick stort genomslag och även så i media, vilken skapade nya kontakter. En FB sida - Antiksafari Dalsland togs fram som en gemensam informationskanal. Här kan man informera om sina öppettider eller annat av intresse och besökaren kan finna information samlat på ett ställe.

 

Under arbetets gång skapades en förteckning över alla som drev loppis, antikt eller secondhand i området inkl kontaktuppgifter och öppettider - indelad efter kommuner. Informationen finns tillgänglig på Antiksafari Dalslands hemsida www.antiksafari.com . Listan är föränderlig och det har varit en av de stora utmaningarna att hålla den uppdaterad vad som händer på fältet gällande nya aktörer, de som slutar och ändrade öppettider. Ca 70verksamheter är engagerade i Antiksafari och har erhållit en speciellt framtagen skylt som pryder entréerna.

 

Ett viktigt delmål var att skapa olika Antiksafari rundor, förslag på olika rutter man kan ta. Ett test gjordes på detta i samband med Färgelanda dagarna och den 1/9 2018 genomfördes Färgelandarundan (numera Kroppefjällrundan) - en sträcka på 10 mil och då 12 medverkande. Det blev ett lyckat event med många deltagare och de som var med upplevde en stor ökning mot en vanlig lördag genom samarbete i marknadsföring och att alla medverkande hade samma öppettider.

 

Under våren 2019 gjordes ytterligare ett event i samverkan med Brålanda Loppisrunda, då en bussresa och en cykel runda togs fram.

 

Resultatet av Antiksafari Dalsland finns samlat på hemsidan med alla aktörer markerade på kartan och med förslag på ett stort antal rundor.

Så ut och njut av Dalsland samtidigt som du fyndar! Kombinera med andra aktiviteter, boende och mat i vackra Dalsland.

 

Antiksafari Dalsland - ytterligare en reseanledning!

Leaderlogo samt EU-logga

 

 

 

Tillbaks till antiksafari.com