({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Gaby Karlsson Hain

Hitta din grej i naturen

I Dalsland finns det massor av härlig natur. Helt naturligt finns här också många spännande sätt att uppleva den på. Här har vi samlat några av våra personliga favoriter.

Att vandra sju kilometer in i okänd vildmark kan vara fantastiskt. Att paddla ger frihetskänsla med vattenstänk i håret. Men det finns fler sätt att uppleva naturen och det behöver inte vara friluftsliv och storskog.

Cykla dressin

Upplev den dalsländska naturen från sadeln på en cykeldressin. Välj mellan sträckorna:
Bengtsfors – Årjäng (50 km) eller Forsbackabaden – Bollsbyn (28 km). Du kan så klart stanna eller vända om vart du vill läng vägen. Ett stopp för ett dopp? Glöm inte badkläderna! Vila benen och bo bekvämt på First hotel i Bengtsfors.  

dvvj.se
jaaj.nu

Fotograf: Roger Borgelid

Brunnsparken

Örtagården i Dals Rostock är skapad till minne av Johannes Henriksson – en av Sveriges största kännare av medicinalväxter. I den prunkande trädgården kan du promenera, dofta, känna och lära dig allt om växternas betydelse i historien. Här finns också konstateljé, butik, galleri, muséer och ett café. Kan du inte få nog, stanna över natten på Kroppefjäll B&B och fortsätt dagen efter.  

rostock.se

Fotograf: Gaby Karlsson Hain

Dalslands Alpacka

Att titta in i en alpackas ögon lämnar ingen oberörd. Dess hummande ljud gör dig lugn och harmonisk. Testa själv! På Flybo gård kan du bland annat vandra och meditera med dessa vänliga, vackra varelser. Kika in i Gårdsbutiken och botanisera bland alpacka-produkter.

dalslandsalpacka.se

Spela på en av Sveriges högst rankade golfbanor

Forsbacka GK utanför Åmål är rankad som en av Sveriges bästa anläggningar. Golfbanan är en naturskön 18-håls skogs- och parkbana, vackert belägen runt Forsbackasjön. Här finns även Forsbacka hotell, byggt 1747.

forsbackagk.se

Fotograf: Marcus Reidevall

Träffa skogens konung

Det första mötet med en älg ger dig ett minne för livet. Och du förstår direkt varför den kallas för skogens konung. På Dalslands Moose Ranch, utanför Ed och granne med Gröne Backe Camping, finns det ett 10 hektar stort område av naturlig skogsterräng. Här lever 8 älgar precis som i det vilda, men flera gånger om dagen kommer de till utfordringsområdet vid parkens ingång.

dalslandsmooseranch.se

Fotograf: Roger Borgelid

Hitta andra grejer i naturen

Det finns massor av spännande sätt att uppleva naturen på. Du kan kasta dig rätt in i den eller njuta av den på avstånd via kulturen och maten som inspirerats av den. I Dalsland kommer vi på något sätt alltid tillbaka till naturen.

Andra har också läst...