({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Åsa carlsson

På två hjul genom Dalsland

Att cykla är kul! Kombinerar man denna hälsosamma aktivitet med semester, nya vackra vyer eller utmaningar i form av olika tävlingar så blir cyklingen bara ännu roligare.

Dalsland är som gjort för naturupplevelser på två hjul. Våra glest trafikerade landsvägar och fina grusvägar slingrar sig genom skogar, över slätten och längs våra sjöar. Vägarna länkar ihop byar, kyrkor, torp, loppisar, museum, caféer, konstnärsateljéer.

Fotograf: Lasse Forsberg

Skog eller slätt

Med sin kuperade terräng är Dalsland kanske inte den mest lättcyklade delen av Sverige men belöningen efter stunder av hårt trampande är aldrig långt borta. Tack vare landskapets omväxlande karaktär väntar fantastiska vyer.

Vill du helst slippa backarna kan vi erbjuda det vackra slättområdet i södra Dalsland där du lätt tar dig runt på vackra landsvägar. 

Fotograf: Roger Borgelid

MTB

Myllret av små grusvägar och skogsstigar erbjuder perfekta förutsättningar och adrenalinkickar för lite tuffare cykling. MTB-cyklisterna älskar Dalsland. Vi har flera turförslag i trakterna kring Bengtsfors och Åmål som passar både för nybörjare och den mest inbitna MTB-cyklist. 

Läs mer om MTB i Dalsland

Lilla Tollebolsturen - 15 km

Lilla Tollebolsturen är en kortare cykeltur som börjar i Åmål och passar hela familjen. Passerar Tollebols Kvarn där de på sommaren serveras våfflor.

Info & karta

Knarrbysjöturen - 26 km

Turen startar i Edsleskog går i en slinga runt Knarrbysjön. Du passerar Fengerfors med Not Quite och gör en avstickare till Fröskog längs vägen. 

Info & karta

Landsbygdsturen

En cykeltur som utgår från Åmål och som verkligen gör skäl för namnet. Längs slingrande småvägar får man uppleva den dalsländska landsbygdens mångfald.

Info & karta

Fler turer

Det finns gott om turförslag med fina ledbeskrivningar och kartmaterial - både för leisure och MTB. Här hittar du dem allihop.

MTB

Dalsland erbjuder ett helt smörgåsbord av stigar att cykla på, perfekt för alla som uppskattar ett riktigt äventyr på Mountain bike.

Cykeluthyrare

Ska du hyra en cykel i Dalsland är Silverlake störst. De hyr ut cyklar för både leisure och MTB både för dig som kommer själv eller till större grupper. Men det finns cykeluthyrare på flera håll i Dalsland. 

Du hittar en lista på cykeluthyrare här!

X-country, Gravel eller rullen

 

Dalsland X-Country - Mountainbikelopp banor på 35 km och 57 km.

Brudfjällsracet - Motionslopp på 116 km och med 1150 höjdmeter.

Gravel Race - Ett utmanande grusvägslopp längs vackra sjösystem.  

Laxrullen - Trivselloppet där det cyklas ca 3 mil på fina skogsvägar.