({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Roger Borgelid

Familjeäventyr i Dalsland

Där det finns natur finns det naturligtvis massor av sätt att upptäcka den på. Klättra som en ekorre bland trädtopparna. Ge dig ut på sjön och bli stugkapten på din egen stugbåt. Eller gå på upptäcktsfärd på en spännande herrgård. Här kommer 5 tips för hela familjen.

Naturen bjuder alltid på lek och äventyr. Genom att boka ett paket tar vi hand om logistiken så att ni bara behöver tänka på att ha kul.  

Fotograf: Beyond Oceans Media

Hyr en stugbåt

1-7 dagar
Avkoppling i en liten stuga vid sjön är semesterdrömmen för många. Dalslands Stugbåtsuthyrning tar drömmen lite längre: här kan du njuta av stugsemester PÅ en sjö eller på flera sjöar för den delen. Du bor bekvämt, ankrar där du trivs och njuter av en semester med total frihet. Hyr en stugbåt för 1-4 personer med stor badbrygga, fullt utrustat kök och toalett.  

www.stugbaat.se

Fotograf: Marie Leander

Familjeäventyr på Dalslands Aktiviteter

2 dagar, 1 natt
Gå i  ”guldvaskarskola” och leta guld. Fiska i sjön Iväg och njut av en mysig grillkväll vid sjön. Under natten sover ni gott i lappkåta. Dagen efter kan ni välja att köra tre-kamp eller varför inte testa zipline eller höghöjdsbanan? Mycket pirr i magen med aktiviter både för stora och små barn. 

www.dalslandsaktiviteter.se

 

Fotograf: Sofia Petrén

Höslovspaket v. 44 - täljworkshop, fiske & upptäcktsfärd

2 nätter på B&B, all mat ingår
Längtar du och din familj efter en inspirerande semester med återhämtning som effekt? Vill ni njuta av naturen, testa fiske, besöka ett stationshus i miniatyr eller varför inte vara med på en täljworkshop? Välj själva vad ni vill fylla lovet med! Besök Kroppefjäll Bed & Breakfast.

www.kroppefjall.com

 
 

Fotograf: Nadja Odenhage

Kanot eller dressin? Båda!

Från 2 dagar 
Silverlake är främst i Dalsland när det kommer till kanotturer. Men varför inte kombinera paddling med en tur på dressin och övernattning på lägerplats mitt i naturen? Silverlake hjälper er med att transportera bagage och sköter all logistik, så att ni kan fokusera på det roliga. Dressin, kanot, paddlar och flytväst ingår. Ni kan självklart stanna flera nätter. Eller välja att bara paddla. 

www.silverlake.se

Fotograf: Christiane Dietz

Trampa dressin med bekvämt boende

2 dagar, 1 natt
Att trampa dressin är en aktivitet som passar för alla. En sak är säker när du ger dig ut på dressin - det är ingen risk att du åker vilse. Men håll ögonen öppna så du inte missar de mysiga badplatserna. Bo bekvämt på First hotel där du även äter frukost och middag, en perfekt start och avslutning på din dressintur.  

www.firsthotels.se

Fotograf: Ragnerudssjöns Camping

Paddla, vandra och ha det gott på Ragnerudssjön

3 dagar, 2 nätter
På Ragnerudssjöns Camping & Stugby har du nära till allt du behöver för en aktiv semester. Natur, vandringsstigar, sjö för bad och paddling. Och så klart glass! När du hyr en stuga ingår mat, kanoter, sänglinne, bastu och slutstädning - så att du och familjen kan komma som ni är och bara ha kul. 

www.ragnerud.com

 

Mer att upptäcka i Dalsland

I Dalsland är det aldrig långt mellan en skön säng och ett äventyr. Det finns massor av naturupplevelser, boenden och sevärdheter att upptäcka. De bästa tipsen hittar du på Dalslands officiella besökssida.

Andra har också läst...