({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Linda Åkerberg

Familjeäventyr i Dalsland

Klättra som en ekorre bland trädtopparna. Bli stugkapten på din egen stugbåt, valla får eller träffa en älg. Det finns mycket spännande att upptäcka.

 

Fotograf: Daniel Markovic

Hyr en stugbåt

 Dalslands stugbåtsuthyrning, Bengtsfors

Avkoppling i en liten stuga vid sjön är semesterdrömmen för många. Dalslands Stugbåtsuthyrning tar drömmen lite längre: här kan du njuta av stugsemester PÅ en sjö. Du bor bekvämt, ankrar där du trivs och njuter av en semester med total frihet.

Läs mer & boka

 

Familjeäventyr på Dalslands Aktiviteter

 Steneby, Bengtsfors

Dalslands Aktiviteter som är en av norra Europas största anläggningar när det gäller upplevelser och äventyr ute i skog och mark. Här kan du prova allt från zipline och höghöjdsbanor till ridning och paddling.

  • Härliga, Pirrande eller fantastiska paket: Övernattning i lappkåta, guldvaskning, bad och grillkväll vid brasan. Fyll resten av tiden med älgar, 3-kamp eller höghöjdsäventyr.
    LÄS MER & BOKA 

  • Mysfiske för hela familjen: Få all utrustning ni behöver för att fiska er egen middag som ni kangrilla vid brasan. Övernattning i lappkåta.  
    LÄS MER & BOKA
 

Fotograf: Sofia Petrén

Utomhusmatlagning och en stor dos natur 

Kroppefjäll B&B, Dals Rostock
Kroppefjäll B&B erbjuder dig och din familj tid i naturen. Laga någon av era måltider över öppen eld. Till middag får ni Kroppefjälls Matpåse, med lokalt och hållbart producerade råvaror samt ett recept som är enkelt att följa. Även lunchpaketet, som är färdiglagat, är perfekt att ta med ut och äta i naturen medan ni är ute på upptäcksfärd, badar eller besöker det lilla lilla stationshuset i närheten.

Kroppefjall.se

 

Aktiva dagar i naturen på Ragnerudssjön

Högsäter

På Ragnerudssjöns Camping & Stugby har du nära till allt du behöver för en aktiv semester. Natur, vandringsstigar, cykelleder, sjö för bad och paddling. Och så klart glass! När du hyr en stuga ingår det mesta, till och med mat - så att du och familjen kan komma som ni är och bara ha kul. 

ragnerud.com

 

Kanot eller dressin? Båda!

 Silverlake, Bengtsfors

Silverlake är främst i Dalsland när det kommer till kanotturer. Men varför inte kombinera paddling med en tur på dressin och övernattning på lägerplats mitt i naturen? Silverlake hjälper er med att transportera bagage och sköter all logistik, så att ni kan fokusera på det roliga. Dressin, kanot, paddlar och flytväst ingår. Ni kan självklart stanna flera nätter. Eller välja att bara paddla. 

silverlake.se

 

Boka en fårhelg på gård

 Swedish Country Living, Mellerud
Bo på gården och var med och flytta fåren som betar i hagmarkerna nära huset. En spännande upplevelse för både stora och små. Vid får-flytten ingår får-fika som ni kan njuta av i hagen med fåren. 

swedishcountryliving.se

 

Fotograf: Rhino

Trampa dressin

Bengtsfors eller Åmål
Att cykla dressin är spännande och lätt på samma gång. Det rullar nämligen på rätt bra när stålhjul möter stålräls. Och inte kan du cykla vilse heller... det är bara att följa spåret. I Dalsland hittar du två gamla tågsträckningar som idag kan upplevas trampande med dressin.

DVVJ - 50 km lång räls mellan Bengtsfors och Årjäng med fina stopp för bad och fika. 

Joytrail - Ca 10 km räls med tunnel mot slutet mellan Forsbacka (utanför Åmål) och Svaneholm. 

Trampa dressin och bo fint på First Hotell. Trampa dressin under dagen och återvänd till en god middag och ett dopp i poolen. 
LÄS MER & BOKA

 

Bjud en älg på mellanmål

 Dalslands Moose Ranch, Ed

Att möta en älg är en mäktig upplevelse. Älgar är stora och majestätiska, med något speciellt och forntida om dem som alltid har fascinerat människor. När du besöker Dalslands Moose Ranch kommer du att se och lära dig mer om älgar, klappa dem och bjuda dem på goda snacks. 

dalslandsmooseranch.se 

 

Somrigt och lantligt utflyktsmål som smakar hallon 

 Evenstorps gård, Brålanda

Med sin fina gårdsbutik, café och sina många små djur som du får klappa är Evenstorps gård ett litet sommarparadis med lantlig känsla. Här odlas främst hallon och rabarber som också förädlas och säljs på plats tillsammans med köttlådor från gården. 

evenstorpsgard.se

 

Gammal kvarnmiljö för hela familjen

Tollebol Kvarn, Åmål
Öppet juli till mitten av augusti.

 

Ett av Åmål mest populära utflyktsmål under sommaren. I den lilla intakta vattenkvarnen från 1870-talet serveras våfflor, glass och klengås med vattenfallet som bakgrunsmusik. I museet kan du uppleva hur en liten gård i Dalsland kunde se ut vid början av 1900-talet. Smådjur, cykel-tipsrundor och aktiviteter. 

Läs mer

 

Mer att upptäcka i Dalsland

I Dalsland är det aldrig långt mellan en skön säng och ett äventyr. Det finns massor av naturupplevelser, boenden och sevärdheter att upptäcka. De bästa tipsen hittar du på Dalslands officiella besökssida.

 

Andra har också läst...