({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Jonas Ingman

Upplev Dalsland på 7 helt olika sätt

Vi har listat 7 bekväma sätt att uppleva Dalsland, med boende och allt. Dalsland beskriv ofta som ett Sverige i miniatyr på grund av landskapets mångsidighet. Den här mångsidigheten gör att du har massor av natursköna alternativ att välja bland.

Så oavsett om du vill njuta av en härlig båttur, uppleva Dalsland från hästryggen eller hänge dig åt den dalsländska kokkonsten kan du känna dig hemma i Dalsland. 

Fotograf: Bodil Söderlund

Semestra i Dalsland – utan bil

Två nätter
Äventyret börjar och slutar vid Mellerud tågstation - bara 65 minuter från Göteborg. Vandra och cykla i skogarnas och sjöarnas landskap. Du bor två nätter i den 100-åriga spannmålssilon vid Dalslands kanal och blir bortskämd med god mat och sköna omgivningar. Du bor i den gamla spannmålssilon på Upperud 9:9. Vandra på Pilgrimsleden, cykla på vackra småvägar och ta tåget hem på tredje dagen. Magiskt! 

upperud.se

 

Fotograf: Baldersnäs Herrgård

Gourmetpaket på Baldersnäs Herrgård

2 nätter
Öjentorps kök på Baldersnäs Herrgård gillar att slå på stora trumman när det kommer till lustfyllda smaker och kvalitet in i minsta detalj. Gå "all in" med 5-rätters middag, 7-rättersmiddag, picknick-luncher i parken och lite bubbel med ost där emellan. Sov gott med stil och när du vaknar väntar frukostbuffén.

baldersnas.com

 

Fotograf: Jonas Ingman

Herrgårdsritt med Dalslands Aktiviteter

1 natt - minst 4 personer
Älskar du hästar, god mat och underbar natur? Ge dig ut på en tvådagars ritt i det vackra landskapet. Dalslands Aktiviteter tar er med på en minnesvärd ritt genom Dalsland med fint boende och 5-rätters middag på Baldersnäs Herrgård.

dalslandsaktiviteter.se

 

Fotograf: François Struzik

Natur och kultur i Fröskog/Fengersfors

2 nätter, middag och artisan-fika
Nordic Refuge B&B ligger i den lilla byn Fröskog i hjärtat av Dalsland, i en nyrenoverad kulturarvsskolbyggnad från 30-talet. Bara en kort promenad bort hittar du kulturcentret Not Quite på Fengersfors bruk. När du bokar ders paket ingår en middag för två på trendiga Not Quite Bistro och en fika för två på bageriet Brukets godaste. Området är känt försina fina vandringsleder och du kan även hyra en kanot. 

nordicrefuge.se

 

Fotograf: François Struzik

Upplev Dalsland på cykel

Dalsland är som gjort för naturupplevelser på två hjul. Våra glest trafikerade landsvägar och fina grusvägar länkar ihop byar, kyrkor, loppisar, museum, caféer, konstnärsateljéer längs landsbygden. Våra skogar och berg ger dig som är MTB-entusiast många möjligheter och något att bita i. Tillsammans med våra fina boenden kan du boka ett cykelpaket där allt du behöver för en fin cykelsemester ingår.

Boka ett cykelpaket

 

Fotograf: Jonas Ingman

72h cabin - bo mitt i naturen

Tre nätter
De unika glashusen från projektet The 72 Hour Cabin har tagit världen med storm. Planera in några dagar i naturen och låt stress och vardagskrav begravas djupt ner i den dalsländska vildmarken. Du behöver så klart inte stanna i tre dygn. Men du kan. Och det gör gott. 

vastsverige.com/72hcabin

 

Fotograf: Gaby Karlsson Hain

Klassisk kanalresa 

Bokningsbart 14 juni - 21 augusti: söndag till torsdag 
2 nätter

Upplev Dalsland på bästa tänkbara sätt, med en klassisk kanalresa på Dalslands kanal. Res med passagerarbåt från sekelskiftet mellan First Hotel i Bengtsfors och Håverudshotell. En resa som tar er förbi romantiska brukssamhällen och herrgårdar som knyts samman av vackra sjöar. Ni kommer att passera 16 slussar, smala passager, öppna sjöar samt den berömda akvedukten i Håverud. 

Läs mer & boka

 

Upplev mer i Dalsland

I Dalsland finns alla förutsättningar för att kunna ge dig en rejäl boost av både återhämtning och välbefinnande. Naturen är orörd och upplevelserna genuina. De bästa tipsen hittar du på Dalslands officiella besökssida.

Andra har också läst...