({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Jonas Ingman

Upplev Dalsland på 5 helt olika sätt

Vi har listat 5 bekväma sätt att uppleva Dalsland, med boende och allt. Dalsland beskriv ofta som ett Sverige i miniatyr på grund av landskapets mångsidighet. Den här mångsidigheten gör att du har massor av natursköna alternativ att välja bland.

Så oavsett om du vill lära dig mer om blommor och läkeväxter i en gammal kurort, uppleva Dalsland från hästryggen eller hänge dig åt den dalsländska kokkonsten kan du känna dig hemma i Dalsland. 

Fotograf: Jonas Ingman

72h cabin - bo mitt i naturen

4 dagar, tre nätter
De unika glashusen från projektet The 72 Hour Cabin har tagit världen med storm. Planera in några dagar i naturen och låt stress och vardagskrav begravas djupt ner i den dalsländska vildmarken. Du behöver så klart inte stanna i tre dygn. Men du kan. Och det gör gott. 

www.vastsverige.com/72hcabin

Fotograf: Baldersnäs Herrgård

Gourmetpaket på Baldersnäs Herrgård

3 dagar, 2 nätter
Öjentorps kök på Baldersnäs Herrgård gillar att slå på stora trumman när det kommer till lustfyllda smaker och kvalitet in i minsta detalj. Gå "all in" med 5-rätters middag, 7-rättersmiddag, picknick-luncher i parken och lite bubbel med ost där emellan. Sov gott med stil och när du vaknar väntar frukostbuffén.

www.baldersnas.eu/boendepaket

Fotograf: Bodil Söderlund

Semestra i Dalsland – utan bil

3 dagar, två nätter
Äventyret börjar och slutar vid Mellerud tågstation. Upperud 9:9 fixar mat, karta och cykel om du tar dig till Mellerud tågstation - bara 65 minuter från Göteborg. Du bor första natten i den gamla spannmålssilon i Upperud. Andra natten på Kroppefjäll B&B i kurorten Dals Rostock. Vandra på Pilgrimsleden, cykla på vackra småvägar och ta tåget hem på tredje dagen. Magiskt! 

www.upperud.se/tagpaketet

Fotograf: Jonas Ingman

Herrgårdsritt med Dalslands Aktiviteter

2 dagar, 1 natt - minst 4 personer
Älskar du hästar, god mat och underbar natur? Ge dig ut på en tvådagars ritt i det vackra landskapet. Dalslands Aktiviteter tar er med på en minnesvärd ritt genom Dalsland med fint boende och 5-rätters middag på Baldersnäs Herrgård.

www.dalslandsaktiviteter.se

Fotograf: Gaby Karlsson Hain

Kultur, historia och pittoreska Dals Rostock

3 dagar, 2 nätter
Har ni ett intresse för växter, historia och vackra byggnader är Dals Rostock destinationen som kommer falla er helt i smaken. Byn har förr, liksom den är nu, varit en plats för återhämtning, läkande och hantverk. Bo på vackra Kroppefjäll B&B och spendera dagarna bland växter, natur och historiska platser.  

www.kroppefjall.com

 

Upplev mer i Dalsland

I Dalsland finns alla förutsättningar för att kunna ge dig en rejäl boost av både återhämtning och välbefinnande. Naturen är orörd och upplevelserna genuina. De bästa tipsen hittar du på Dalslands officiella besökssida.

Andra har också läst...