({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Baldersnäs Herrgård

Fotograf: Jonas Ingman

Upplev Dalsland på 10 helt olika sätt

Vi har listat 10 spännande sätt att uppleva Dalsland. Dalsland beskriv ofta som ett Sverige i miniatyr på grund av landskapets mångsidighet. Den här mångsidigheten gör att du har massor av natursköna alternativ att välja bland.

Så oavsett om du vill njuta av en härlig båttur, uppleva Dalsland från hästryggen eller hänge dig åt den dalsländska kokkonsten kan du känna dig hemma i Dalsland.

Fotograf: Daniel Markovic

Bli din egen stugkapten

Dalslands stugbåtsuthyrning - Stugbaat, Bengtsfors
Unna dig några fina dagar som stugkapten på Dalslands kanal i sommar och upplev friheten i en fantastisk natur med fiskemöjligheter och fina vandringsleder. Bo annorlunda i en flytande stuga med stor terrass och hitta ditt egna lilla smultronställe. 

stugbaat.se​

 

Fotograf: Jonas Ingman

Testa bushcraft

Dalslands Aktiviteter, Steneby
3 timmar
Bushcraft är ett relativt nytt begrepp på något väldigt gammalt. Det handlar helt enkelt om kunskap! Kunskap om naturen, om vilka spår som lämnas där, vilka växter som går att äta, om eld och dess betydelse för överlevnad och en massa annat. Under 2-3 timmar får ni lära er mer – Perfekt att kombinera med vår utematlagning om ni önskar ett längre upplägg.

Dalslandsaktiviteter.se

 

Fotograf: Baldersnäs Herrgård

Gourmetpaket på Baldersnäs Herrgård

Baldersnäs Herrgård, Dals Långed
2 nätter

Öjentorps kök på Baldersnäs Herrgård gillar att slå på stora trumman när det kommer till lustfyllda smaker och kvalitet in i minsta detalj. Gå "all in" med 5-rättersmiddag, 7-rättersmiddag, picknick-luncher i parken och lite bubbel med ost där emellan. Sov gott med stil och när du vaknar väntar frukostbuffén och kanske ett morgondopp?

baldersnas.com

 

Fotograf: Jonas Ingman

Lyxigt fiskepaket vid Stenebyälven

Dalslands Aktiviteter, Steneby
1 natt 
Ta med dig kompisarna eller stora familjen och åk på fiskeäventyr i Dalsland. På Dalslands Aktiviteter i Steneby kan ni bo rymligt i en stor stuga precis vid sjökanten. Ta båten ut på sjön för att fiska, släng dig utför ziplinen eller bara njut av lugnet i skogen.

Dalslandsaktiviteter.se

 

Fotograf: Jonas Ingman

Klassisk kanalresa 

Bengtsfors - Håverud
2 nätter

Upplev Dalsland på bästa tänkbara sätt, med en klassisk kanalresa på Dalslands kanal. Res med passagerarbåt från sekelskiftet mellan First Hotel i Bengtsfors och Håveruds hotell. En resa som tar er förbi romantiska brukssamhällen och herrgårdar som knyts samman av vackra sjöar. Ni kommer att passera 16 slussar, smala passager, öppna sjöar samt den berömda akvedukten i Håverud. 
Kan bokas 12 juni - 26 augusti: söndag till torsdag

Läs mer & boka

 

Fotograf: Jonas Ingman

Romantisk helg off-grid

Swedish Country Living, Köpmannebro
2 nätter 

Drömmer ni om att komma ifrån allt och bara ha tid för varandra? Planera du att överaska din partner, kanske fria? Då är detta något för dig… Några dagar tillsammans i en off-grid Eremitstuga med den du tycker om. Ibland är allt som behövs en öppen eldstad och en mysig stuga. En all-inclusive 2-nätters övernattning i en lyxig eremitstuga. 

swedishcountryliving.se

 

Fotograf: Jonas Ingman

Herrgårdsritt med Dalslands Aktiviteter

Dalslands Aktiviteter, Steneby
1 natt - minst 4 personer

Älskar du hästar, god mat och underbar natur? Ge dig ut på en tvådagars ritt i det vackra landskapet. Dalslands Aktiviteter tar er med på en minnesvärd ritt genom Dalsland med fint boende och 5-rätters middag på Baldersnäs Herrgård.

dalslandsaktiviteter.se

 

Yoga & skogsbad i de dalsändska skogarna

Nordic Refuge B&B, Fröskog
1 natt, yoga-guide och vegetarisk lunch i skogen

Nordic Refuge B&B ligger i den lilla byn Fröskog i hjärtat av Dalsland, i en nyrenoverad kulturarvsskolbyggnad från 30-talet. Här kan du välja till deras yoga-paket med Sofia från Jordnära Hälsa & Inspiration. Upplev naturen tillsammans med avslappnande rörelser och skogsbad.

nordicrefuge.se

 

Fotograf: Jonas Ingman

72h cabin - bo mitt i naturen

Dalslands Aktiviteter, Steneby
Tre nätter

De unika glashusen från projektet The 72 Hour Cabin har tagit världen med storm. Planera in några dagar i naturen och låt stress och vardagskrav begravas djupt ner i den dalsländska vildmarken. Du behöver så klart inte stanna i tre dygn. Men du kan. Och det gör gott. 

vastsverige.com/72hcabin

 

Gravel grinder - Upplev Dalsland på cykel

Dalsland Experience
2 dagar

Tillsammans med en lokal guide upptäcker ni delar av Dalsland ni aldrig tidigare sett. Ta ett svalkande dopp i det rena vattnet och låt resan få ta tid.  En tvådagars aktivitet för den lite mer vane cyklisten och beroende på erfarenhet kan det avverkas mellan 4-12 mil per dag. Turerna kan utgå från flera destinationer i Dalsland där ni övernattar. Dalsland Experience erbjuder även kortare guidade turer samt cykeluthyrning. 

thedalslandexperience.com

 

Hitta fler paketerade erbjudanden i Dalsland

I Dalsland finns alla förutsättningar för att kunna ge dig en rejäl boost av både återhämtning och välbefinnande. Naturen är orörd och upplevelserna genuina. Läs mer om våra bästa paketerbjudanden för vandring, paddling och naturupplevelser.

 

Andra har också läst...