({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Kvinna i badrock på en vintrig strand i Hjo.

    Hjo - Trästaden vid Vättern

    Visit Hjos officiella besöksguide för Hjo.


REDO ATT SÄGA "I LOVE HJO"?

Vi som bor i Hjo brukar säga att det är något speciellt med vår lilla trästad. Vissa hävdar att det är Vätterns skiftande färger, somliga tycker den vackra trästadsmiljön, andra det charmiga småstadslivet. Oavsett vad, har vi en sak gemensamt, vi älskar alla Hjo. Är du också beredd att säga "I love Hjo"?  

Tips på evenemang i Hjo!

 

 


VÅRA HJOTIPS

Här tipsar vi om Hjoiga aktiviteter och platser värda att besöka, ställen var du kan övernatta och maten du inte får missa.

 

 


HJÄLP ATT PLANERA DIN RESA 

Går du i tankarna att resa till Hjo? Här har vi samlat information som kan hjälpa dig i din planering. 

 

 


UPPTÄCK MER I OMRÅDET 

 Gör en rundresa runt sjön Vättern eller besök fler platser i Skaraborg, området mellan Vättern och Vänern. Vi föreslår även en trästadsklassiker som inkluderar ett besök i alla de tre trästäderna Eksjö, Hjo och Nora. 

UTFLYKTSTIPS I NÄRHETEN

Upptäck aktiviteter och sevärdheter i närområdet kring Hjo. Vad sägs om besök i Habo kyrka, familjeäventyr på gården Julared, fågelskådning vid Hornborgasjön eller vandring i Tivedens Nationalpark?

 

 


DET HÄR ÄR VI

Lär känna oss som bor i Hjo och ta del av våra berättelser!

"Sjön [Vättern] kan vara helt isblå som i Antarktisk, turkos som medelhavet eller alldeles spegelblank under månsken……och man ser sjön nästan oavsett var man befinner sig i den lilla trästaden Hjo”.

/Maria Grydbeck - vinterbadare

Thumbnail image

STADSARKITEKTEN PG OM SITT HJO

Vi vill inte skapa reklamfilmer som visar en förskönad bild av Hjo. Vi vill berätta den verkliga historien, historien som visar hur det faktiskt är att leva och verka i Hjo. Och vem gör det bättre än stadens invånare?


Här får du höra en av våra invånare och Hjos tidigare stadsarkitekt, PG Ylander, berätta om sitt Hjo.

LÄR KÄNNA OSS

Lär känna butiksägarna Marie och Sara, Erik- ägaren till Hjos äldsta, före detta stadsarkitekten PG, stadsguiden Barbro, flugfiskaren Jesper, vinterbadaren Maria, Mathias - glasstillverkaren på Österhagen Glass, ångbåtsmaskinisten Göran, fotografen Jesper och många fler.

 

 


KOM I KONTAKT MED OSS

Följ oss på sociala medier, ring, maila eller träffa oss!