Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Visit Hornborgasjön

Upplevelseområdet Hornborgasjön

Runt Hornborgasjön, en av Europas viktigaste fågelsjöar, kan du uppleva vacker natur, känna historiens vingslag, njuta av lokalproducerade måltider och se trandansen på nära håll.

Vårens paket

Kombinera en härlig naturupplevelse med ett mysigt boende och kanske SPA i området runt Hornborgasjön.

Ta kulturtåget till tranorna!

Den 21 mars 2020 kan du följa med på en tågresa från Göteborg, Lerum och Alingsås för att uppleva det bästa av Hornborgasjön när tranorna anlänt.

Tranor

Tranorna är starkt förknippade med våren i vårt område då de kommer i tusental, men även under hösten finns tranor vid Hornborgasjön.

10 saker du inte visste om tranan

Här hittar du korta fakta om tranan. Till exempel att den äldsta ringmärkta tranan är 27 år och att tranorna matas vid Hornborgasjön med 150 ton korn varje år.

Gömsle

Under mars- april finns fotogömslen till uthyrning vid Trandansen.

Naturum Hornborgasjön

Vid Fågeludden på Hornborgasjöns östra sida, där platåberget Billingen reser sig som fond, står Naturum Hornborgasjön på pelare i vattnet.

Se och Göra

Området runt Hornborgasjön bjuder på mycket mer än bara tranor. Här finns vacker natur, medeltida kyrkor, museer, Science center, gallerier och mycket mer.

Boende runt Hornborgasjön

Bo i genuin 1800-talsmiljö, i en älg, kurort, konstnärsvilla eller ett trädhushotell - runt Hornborgasjön finns fantastiska boenden oavsett smak.

Ät gott

Här hittar du mysiga restauranger, krogar och caféer i området. Välkommen till bords vid Hornborgasjön!

Valleområdet

På den västra sidan av Billingen breder ett böljande landskap ut sig. De åtta naturreservaten bjuder på varierande flora och fauna.

Kata Gård i Varnhem

Vid utgrävningar på höjden bakom klosterruinen i Varnhem har arkeologerna funnit ruinen av en av Sveriges äldsta kyrkor. Den byggdes på vikingatiden.