({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Vandrare i Västsverige

    Visit Hornborgasjön

Kulturväg Skaraborg

Känn historiens vingslag och njut av storslagen natur när du åker längs Kulturväg Skaraborg, en brun/vit skyltad turistväg.

Konst, kulturrundor och stadsvandringar

Upptäck din hemstad eller en kommun när dig! Gå en vandring i dataspelens värld i Skövde, kika på Street art i Falköping eller stadsvandra i Skara.

Hornborgasjön för barnen

Besöka en djurpark, gå på vandring eller spela fotbollsgolf. Runt Hornborgasjön i Falköping, Skara och Skövde finns massor av roliga upplevelser för hela familjen....

Bo, smaka och upplev vid Hornborgasjön

Hornborgasjön är en av Europas viktigaste fågelsjöar och ligger i ett fantastiskt natur- och kulturlandskap som förenar Skövde, Skara och Falköping. Här finns mycket att uppleva året runt. Vandra, cykla, ät lokalproducerad mat, besök historiska platser och njut av den vackra naturens alla årstider.

Boende runt Hornborgasjön

Bo i genuin 1800-talsmiljö, i en älg, kurort, konstnärsvilla eller ett trädhushotell - runt Hornborgasjön finns fantastiska boenden oavsett smak.

Ät gott

Här hittar du mysiga restauranger, krogar och caféer i området. Välkommen till bords vid Hornborgasjön!

Se och Göra

Området runt Hornborgasjön bjuder på mycket mer än bara tranor. Här finns vacker natur, medeltida kyrkor, museer, Science center, gallerier och mycket mer.

Naturum Hornborgasjön

Vid Fågeludden på Hornborgasjöns östra sida, där platåberget Billingen reser sig som fond, står Naturum Hornborgasjön på pelare i vattnet.

Kata Gård i Varnhem

Vid utgrävningar på höjden bakom klosterruinen i Varnhem har arkeologerna funnit ruinen av en av Sveriges äldsta kyrkor. Den byggdes på vikingatiden.

Valleområdet

På den västra sidan av Billingen breder ett böljande landskap ut sig. De åtta naturreservaten bjuder på varierande flora och fauna.

Tranor

Nu är transäsongen slut och tranorna har flyttat vidare för att häcka, men i slutet av sommaren/början på hösten så kommer tranorna åter till vårt område. På hösten beter sig tranorna annorlunda än på våren, de är mer skygga och håller sig på behörigt avstånd från oss människor. Det kan vara föräldraskapet som kräver mer försiktighet då paret oftast har en nästan fullvuxen unge med sig.