({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Visit Hornborgasjön

    Man sitter med kikare. Hund sitter bredvid på ett träbord vid rastplatsen. Det är vinter.

Film - Hornborgasjön

Hornborgasjön ligger i ett fantastiskt natur- och kulturlandskap som förenar Skövde, Skara och Falköping. Hornborgasjön är en av Europas viktigaste fågelsjöar.

Konst, kulturrundor och stadsvandringar

Upptäck din hemstad eller en kommun när dig! Gå en vandring i dataspelens värld i Skövde, kika på Street art i Falköping eller stadsvandra i Skara.

Kulturväg Skaraborg

Känn historiens vingslag och njut av storslagen natur när du åker längs Kulturväg Skaraborg. Det är en brun/vit skyltad turistväg som sträcker sig från Karleby till Tidan.

Vandring med Therese och Agnes

Följ med Therese Elgquist och Agnes Maltesdotter på en höstig vandring längs Pilgrimsleden med inslag av vacker natur, härlig utomhusmatlagning med lokala råvaror och mysigt boende.

Boende runt Hornborgasjön

Bo i genuin 1800-talsmiljö, i en älg, kurort, konstnärsvilla eller ett trädhushotell - runt Hornborgasjön finns fantastiska boenden oavsett smak.

Naturum Hornborgasjön

Vid Fågeludden på Hornborgasjöns östra sida, där platåberget Billingen reser sig som fond, står Naturum Hornborgasjön på pelare i vattnet.

Se och Göra

Området runt Hornborgasjön bjuder på mycket mer än bara tranor. Här finns vacker natur, medeltida kyrkor, museer, Science center, gallerier och mycket mer.

Valleområdet

På den västra sidan av Billingen breder ett böljande landskap ut sig. De åtta naturreservaten bjuder på varierande flora och fauna.

Kata Gård i Varnhem

Vid utgrävningar på höjden bakom klosterruinen i Varnhem har arkeologerna funnit ruinen av en av Sveriges äldsta kyrkor. Den byggdes på vikingatiden.

Ät gott

Här hittar du mysiga restauranger, krogar och caféer i området. Välkommen till bords vid Hornborgasjön!

Tranor

Tranorna är starkt förknippade med våren i vårt område då de kommer i tusental, men även under hösten finns tranor vid Hornborgasjön.