({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Kulturväg Skaraborg

    Tre mopeder som kör på en väg med kossor i hagen bredvid.

Kulturväg Skaraborg

Känn historiens vingslag och njut av storslagen natur när du åker utmed Kulturväg Skaraborg genom kommunerna Falköping, Skara och Skövde.

Road trip - Kulturväg Skaraborg

Semestra på hemmaplan! Häng med oss på en road trip i de vackra omgivningarna när vi rullar på turistvägen som slingrar sig genom landskapet förbi Skövde, Skara och Falköping!

Ladda ner appen!

I appen Kulturväg Skaraborg hittar du spännande besöksmål, trevliga restauranger, caféer och mysiga boende i närheten av vägen.

Film- Kulturväg Skaraborg

En vacker film om det historiska landskapet längs kulturväg Skaraborg, framtagen av My Lindberg på Scorpius Film & Television.

Karleby

Utmed den 3 km långa vägen genom byn finns hela 11 gånggrifter, monumentala släktgravar uppförda under bondestenåldern. En av dem är Sveriges största.

Ekornavallen

Ekornavallen är ett imponerande fornlämningsområde. På platsen finns gravlämningar från förhistoriens tre huvudepoker, sten-, brons- och järnålder.

Naturum Hornborgasjön

Hornborgasjön är en av Europas viktigaste fågelsjöar. Byggt på pelare i sjön hittar du naturum Hornborgasjön med utställning och utsiktstorn.

Varnhems klosterkyrka

Med en nästan tusenårig historia rymmer Varnhems mäktiga klosterkyrka en mängd intressanta berättelser som är värda att upptäcka.

Kata gård

På höjden bakom Varnhems klosterkyrka ligger ruinen av en av Sverige äldsta kyrkor, en privat gårdskyrka från vikingatiden. Platsen kallas Kata Gård.

Valle

Mot sluttningen av berget Billingen i öster har inlandsisen lämnat efter sig det särpräglade Valleområdet, ett sjörikt och mjukt böljande landskap.

Askeberga

Askeberga skeppssättning är Sveriges näst största skeppssättning. Strax utanför Tidan hittar du denna spännande gåta som väntar på sitt svar.

Vaholms brohus

Vaholms Brohus är en övertäckt bro som leder över ån Tidan. Den är troligen den enda i sitt slag i Sverige.