({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Dalsland /
  • Fiske - i de lugnaste vatten
Man som fiskar vid en sjö i Dalsland

Fotograf: HENRIK TRYGG

Fiska i Dalsland

I de lugnaste vatten simmar de största fiskarna. Eller var det de fulaste? Vilket det än är, vi har faktiskt båda delarna här i Dalsland. De största gäddorna du kan tänka dig och den fulaste urtidsfisken du någonsin skådat: Vår landskapsfisk Hornsimpan.

 

Få landskap kan erbjuda ett så bra sportfiske som Dalsland. En orsak är förstås att du befinner dig i Sveriges sjörikaste landskap. Så oavsett om du gillar spinnfiske, flugfiske, actionfylld trollingfiske med guide efter lax och gädda eller mysigt mete vid en skogstjärn – Dalsland har det!

Fotograf: HENRIK TRYGG

Varierande fiske

Här finns strömmande vatten, forsfiske, stilla tjärn, mäktiga sprickdalssjöar och inte minst innanhavet Vänern. Variationen och artrikedomen är stor. Bara i Vänern finns det omkring 38 arter. I norra och nordvästra Dalsland breder de vackra, djupa och kalla sprickdalssjöarna ut sig. Här finns de storvuxna gäddorna som får dig att tänka på fortidens monster. Här finns också lax, öring, röding, abborre och en hel del vitfiskar.

Fotograf: Tommy Nerstrand, Dalsland Fishing

Vänerfiske

Utanför Åmål och Mellerud öppnas enorma möjligheter till sportfiske i Sveriges största insjö, Vänern. Längs hela Vänerkusten finns mycket bra sportfiske på nästan alla förekommande sötvattensarter.  Kronan på verket är förstås det förstklassiga trollingfisket på Vänerns storväxta laxar och öringar. 

Läs mer och hitta fiskereglerna för Vänern.

Sportfishing Dalsland

Catch & release Sportfishing när den är som bäst. Åk ut i en fullt utrustad båt och låt en guide visa vägen så att du kan fokusera på att fånga den stora. Du kan också hyra en båt och ge dig ut på egen hand.

FVO i Dalsland

Det finns en stor mängd fiskevårdsområden i Dalsland. Bara Bengtsfors kommun har 22 stycken. Det finns gott om information om alla FVO och många fiskekort går att köpa på ifiske.se.

Fiska i Vänern

I Vänern behöver du, till skillnad från alla andra FVO i Dalsland, inget fiskekort. Men det finns fiskeregler. Syftet med reglerna är att skydda och säkerställa de unika fiskbestånd som finns i sjön.

Fiskeguider i PDF

Här hittar du kommunernas fiskeguider med information om fiske, fiskeregler och fiskekort i repektive kommuns fiskevatten. 

Åmåls Fiskeguide

Bengtsfors Fiskeguide

Dals Eds Fiskeguide

Andra har också läst...