Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Man som fiskar vid en sjö i Dalsland

    Fotograf: HENRIK TRYGG

I de lugnaste vatten...

.... simmar de största fiskarna. Eller var det de fulaste? Vilket det än är, vi har faktiskt båda delarna här i Dalsland. De största gäddorna du kan tänka dig och den fulaste urtidsfisken du någonsin skådat: Vår landskapsfisk Hornsimpan.

Få landskap kan erbjuda ett så bra sportfiske som Dalsland. En orsak är förstås att du befinner dig i Sveriges sjörikaste landskap. Så oavsett om du gillar spinnfiske, flugfiske, actionfylld trollingfiske med guide efter lax och gädda eller mysigt mete vid en skogstjärn – Dalsland har det!

Paddla i Dalslands sjöar

Fotograf: HENRIK TRYGG

Varierande fiske

Här finns strömmande vatten, forsfiske, stilla tjärn, mäktiga sprickdalssjöar och inte minst innanhavet Vänern. Variationen och artrikedomen är stor. Bara i Vänern finns det omkring 38 arter. I norra och nordvästra Dalsland breder de vackra, djupa och kalla sprickdalssjöarna ut sig. Här finns de storvuxna gäddorna som får dig att tänka på fortidens monster. Här finns också lax, öring, röding, abborre och en hel del vitfiskar.

Fotograf: Tommy Nerstrand, Dalsland Fishing

Vänerfiske

Utanför Åmål och Mellerud öppnas enorma möjligheter till sportfiske i Sveriges största insjö, Vänern. Längs hela Vänerkusten finns mycket bra sportfiske på nästan alla förekommande sötvattensarter.  Kronan på verket är förstås det förstklassiga trollingfisket på Vänerns storväxta laxar och öringar. Läs mer och hitta fiskereglerna för Vänern.

Sportfishing Dalsland

Catch & release Sportfishing när den är som bäst. Åk ut i en fullt utrustad båt och låt en guide visa vägen så att du kan fokusera på att fånga den stora. Du kan också hyra en båt och ge dig ut på egen hand.

sportfishingdalsland.com

Dalsland Fishing

För dig som gillar vackra silverblanka laxar och öringar, häftiga fighter på spöt, storslagna vyer och ett spännande och spektakulärt fiske. De erbjuder även fiske i de mindre sjöarna, men deras expertis är laxtrolling.

dalslandfishing.com

Bengtsfors Kommunfiskekort

Fiskekortet gäller för hela familjen. Regler för respektive sjö gäller även för kommunfiskekortet. Kortet gäller för 13 av de 22 FVO som finns i Bengtsfors. 

Info & fiskekort

Dals - Ed Kommunfiskekort

Dals-Eds kommunfiskekort omfattar 15 fiskevårdsområden. Fiskekortet gäller för en hel familj. Finns som vecko- eller årskort. Regler för respektive sjö gäller även för kommunkortet. 

Info & fiskekort

Ängebytjärnet FVO

12 kilometer väster om Åmål ligger Ängebytjärnet som är ett fint och välskött ädelfiskevatten. Här kan man fiska röding, öring och regnbågsforell året runt. Runt den lilla tjärnen finns det bryggor, vindskydd och lägerplatser.  

Info & fiskekort

Nedre Upperudsälven

Fiskevårdsområde som sträcker sig från Håverud ned till järnvägen i Köpmannebro. Fiske får bedrivas med metspö, pimpelspö, kastspö. Max 2 spön per person från land och i båt. FVO omfattar ett tio-tal sjöar.

Info & fiskekort

Fler FVO i Dalsland

Det finns en stor mängd fiskevårdsområden i Dalsland. Bara Bengtsfors kommun har 22 stycken. Det finns gott om information om alla FVO och många fiskekort går att köpa på ifiske.se.

Fiska i Vänern

I Vänern behöver du, till skillnad från alla andra FVO i Dalsland, inget fiskekort. Men det finns fiskeregler. Syftet med reglerna är att skydda och säkerställa de unika fiskbestånd som finns i sjön.

Fiskeguider i PDF

Här hittar du kommunernas fiskeguider med information om fiske, fiskeregler och fiskekort i repektive kommuns fiskevatten. 

Åmåls Fiskeguide

Bengtsfors Fiskeguide

Dals Eds Fiskeguide

Andra har också läst...