Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

För uppdaterad information om coronaviruset (COVID-19), besök Folkhälsomyndighetens webbplats

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Två kvinnor som blickar ut över en båt

    Fotograf: Tuana Aziz

Båtturer

Vikingabåt, kanalkryssning eller ångbåt? I Skaraborg finns gott om vatten, och här hittar du de båtturer som finns i området.

M/S Wilhelm Tham 
Upplev de vackraste delarna av Göta kanal på en 3-dagarskryssning mellan Mariestad och Norsholm. Turen passerar hela 44 slussar.

M/Y Modig 
Ta dig över Vättern från Karlsborg till Motala med M/Y Modig och upplev friheten på Sveriges näst största sjö. 

Färjan Lina 
Färjan Lina är Sveriges minsta reguljära färja och trafikerar Göta kanal på tvären, inne i Töreboda. Den binder därmed ihop östra och västra delen av Töreboda för gång- och cykeltrafikanter. Den korta färden tar bara 20-25 sekunder.

S/S Trafik 
Ångaren Trafik är en av Sveriges äldsta ångbåtar. Sommartid gör ångaren dagsutflykter från Hjo till Visingsö, Hästholmen och Vadstena och erbjuder jazzkryssningar på kvällstid. 

M/S Marianne 
Upplev den vackra Vänerskärgården ombord på ett av Vänerns äldsta passagerarfartyg. Olika dagsturer utgår från Mariestad under sommaren. Charter maj-september. 

M/S Sandön 
Res mellan Karlsborg och Töreboda längs Göta Kanal ombord på den klassiska kanalbåten M/S Sandön. 

Sigrid Storråda 
Vikingaskeppet Sigrid Storråda, som är en replika av ett norskt vikingaskepp, tar dig med på en uppfriskande tur på Vänern. Resorna går från Läckö Slott i juli och augusti. 

M/S Bellevue 
Följ med på Göta kanal mellan Sjötorp och Töreboda och upplev 16 slussar. Även kvällskryssningar med räksupé. Charter maj-september. 

Saruman 
Snabbt och bekvämt färdas du på Vänern med Saruman. Turer från Mariestad till Djurö, Läckö slott och Brommö med mera. Max 12 passagerare.