({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Två kvinnor som blickar ut över en båt

Fotograf: Tuana Aziz

Båtturer i Skaraborg

Vikingabåt, kanalkryssning eller ångbåt? I Skaraborg finns gott om vatten, och här hittar du de båtturer som finns i området.

 

 


Kom ihåg! Kolla alltid upp i förväg att båten du planerar att åka med är i trafik.

 

Göta kanal

Upplev Göta kanal som sträcker sig från Sjötorp vid Vänern över Vättern och hela vägen till Mem vid Slätbacken och är 190 km lång med 58 slussar. Ett fantastiskt byggnadsverk som stod färdigt 1832.  

 

M/S Wilhelm Tham 
Upplev de vackraste delarna av Göta kanal på en 3-dagarskryssning mellan Mariestad och Norsholm. Turen passerar hela 44 slussar.

M/S Bellevue 
Följ med på Göta kanal mellan Sjötorp och Töreboda och upplev 16 slussar. Det går också att välja Lilla kanalturen som går mellan Sjötorp och Lyrestad. 

Färjan Lina 
Färjan Lina är Sveriges minsta reguljära färja och trafikerar Göta kanal på tvären, inne i Töreboda. Den binder därmed ihop östra och västra delen av Töreboda för gång- och cykeltrafikanter. Den korta färden tar bara 20-25 sekunder.

 

Vänern

Upplev Vänern - Sveriges största sjö. Det finns flera olika båtar att följa med på för att upptäcka olika öar och Vänerns skärgård. 

 

M/S Marianne 
Upplev den vackra Vänerskärgården ombord på ett av Vänerns äldsta passagerarfartyg. Olika dagsturer utgår från Mariestad under sommaren. Charter maj-september. 

Sigrid Storråda 
Vikingaskeppet Sigrid Storråda, som är en replika av ett norskt vikingaskepp, tar dig med på en uppfriskande tur på Vänern. Resorna går från Läckö Slott i juli och augusti. 

Mariestads sjÖservice 
Snabbt och bekvämt färdas du på Vänern med Mariestads sjÖservie. Turer från Mariestad till Djurö, Läckö slott och Brommö med mera. Max 12 passagerare. 

M/S Bellevue 
Följ med ut på Vänern på en kvällskryssning och njut av räksupé. 

 

Vättern

Upplev Vättern - Sveriges näst största sjö. Här kan du följa med på båtturer över till bland annat Motala, Visingsö och Vadstena. 

 

S/S Trafik 
Ångaren Trafik är en av Sveriges äldsta ångbåtar. Sommartid gör ångaren dagsutflykter från Hjo till Visingsö, Hästholmen och Vadstena och erbjuder jazzkryssningar på kvällstid. 

M/Y Modig 
Ta dig över Vättern från Karlsborg till Motala med M/Y Modig och upplev friheten på Sveriges näst största sjö.