({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Porslins koppar "Mon ami" på Rörstrands museum

Fotograf: TINA STAFREN

Loppisguide i Skaraborg

I Skaraborg finns en mängd loppisar med olika utbud, storlek och öppettider. På loppis har du chansen att hitta det där unika som förgyller hemmet eller som kanske kompletterar en kär samling. Att det sedan är prisvärt och bra för miljön är ju en toppenbra bonus. Här har vi samlat några bra tips för dig som vill ge dig ut på en loppisrunda i Skaraborg. Kolla gärna om det finns möjlighet att åka kollektivt, om inte - samåk med en loppisintresserad vän!

Hur hittar jag loppisarna?

Det finns flera permanenta loppisar och second hand-butiker i Skaraborg, men det går också att hitta tillfälliga loppisar i lokaltidningarna. Under sommarhalvåret syns ofta loppisskyltar lite här och var längs vägarna.

Missa inte Facebooksidan Loppisar i Skaraborg >> där många annonserar om sina loppisar På webbsidan Loppisar i Skaraborg >> hittar du en lista med mängder av loppisar och second hand-butiker i hela Skaraborg.

Är du är osäker på om loppisen du spanat in har öppet? Kontakta dem gärna och dubbelkolla öppettiderna innan ditt besök!

Fotograf: Micaela Persson

Bästa tipsen för ett lyckat loppisbesök

  • Ta alltid med dig tumstock eller måttband, en lapp med mått på rum som du eventuellt letar möbler till och kontanter. De flesta loppisar tar numera Swish eller kort, men om du hittar drömmöbeln och just den loppisen inte gör det är det tråkigt om du inte är redo!
  • Ta tid på dig. Har du ingen i din närhet som också älskar att strosa bland hyllorna, insupa atmosfären och ta det lugnt – åk på loppisrunda ensam! De bästa fynden kan man aldrig stressa fram.
  • För att hitta de bästa fynden behöver man ofta anstränga sig lite. På loppisarna är det inte alltid perfekt serverat och uppradat, och det är ju faktiskt lite det som är charmen. Var inte rädd för att lyfta på saker och rota runt – och inte minst, fråga om hjälp om du letar efter något speciellt! De som håller i loppisarna brukar alltid ha en liten hemlig gömma med godbitar.

Loppisshoppa kläder? Tänk på det här:

  • Bläddra ordentligt på klädhängarna – det är inte alltid man ser den där speciella modellen eller färgen bara genom att titta på hängarna. Mycket hamnar bakom och under – så in och gräv!
  • Storleken stämmer sällan med dagens mått när man handlar vintagekläder, så använd hellre ditt ögonmått och prova kläderna istället för att förkasta ett plagg bara på grund av att lappen säger något annat.
  • Var inte rädd för fläckar och lukter, det finns husmorstips som råder bot på de flesta fläckar. Ättika fungerar utmärkt på icke önskvärda lukter, och galltvål, pressad citron och linoljesåpa är bara några av tipsen för fläckborttagning!

Lycka till på loppisrundan!