({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Sebastian Bularca

familjeaktiviteter

 

Skara Sommarland

Ta en hisnande tur i Tranan, testa körglädjen på gokartbanan eller utmana kompisarna i Big Drop på Skandinaviens största vattenpark. Efter en späckad dag med många skratt och galna upptåg kan du varva ner med en rofylld tur på Sommarlandståget.

Balthazar Science Center Skövde

Ta med familjen och upplev teknikcentret Balthazar. Här kan du, oavsett ålder, lära dig mer om naturvetenskap, testa interaktiva stationer och experimentera i en kreativ miljö. Du kan också fika på Balthazars egna café, Kretsloppet.

Vara badhus

Du som är på lekhumör får inte missa den 80 meter långa vattenrutschkanan på Vara badhus som är ett kulturbadhus. Varför inte utmana någon på klätterväggen? För de allra minsta finns tre barnpooler med varierande djup och en liten rutschkana.

Barnens Hus Tidaholm

Här kan du leka, skapa, busa eller bara ta det lugnt och vila en stund. Barnens Hus är Tidaholms lekparadis. Här finns massor av lekrum med olika teman som utmanar fantasin och leklusten.

Barnens minikanal Norrqvarn

Göta kanal uppbyggt i miniatyr lockar till plask och lek. Se vattnets väg mellan Vänern och Vättern via kanalens slussar, broar och samhällen. Hyr en leksaksbåt och utforska det grunda vattnet.

Arena Skövde

Med generösa öppettider 365 dagar om året har Arena Skövde flera år i rad blivit utsett till Sveriges bästa äventyrsbad. Här går det undan i vattenrutschkanorna och vill du ta det lite lugnare passar de varma poolerna perfekt.

Mössebergs djurpark

Djurparken ligger vid utsiktstornet på berget Mösseberg. Här träffar du allt från höns till bergsgetter och grisar. Utsiktstornet är 35 meter högt och är helt klart värt ett besök. Roliga lekplatser, trampbilar och grillplatser finns också.

Ekehagens Forntidsby

Ett av Sveriges största arkeologiska friluftsmuseum. I forntidsbyn finns återskapade förhistoriska boplatser och naturmiljöer. Du kan också paddla stockbåt eller prova att skjuta med pilbåge.

Skogsmulleriket Skövde

Runt Åsbotorpsjön på Billingen hittar du Skogsmulleriket. Här kan du besöka Skogsmulle och hans vänner i deras alldeles egna hus och hyddor. Skogsmulleriket är tillgänglighetsanpassat.

Mini zoo Tibro

En aktivitet för hela familjen där du kan klappa djuren året runt. Ta med barnen, upplev det lantliga livet och gå runt bland höns, får, kaniner och flera andra söta djur. Avsluta dagen med en fika i caféet. Fri entré.

Bisonsafari Hjo

På Bisonfarmen i Gate kan hela familjen tillsammans uppleva ett riktigt äventyr. Under en safari tar er guide med er på en tur ut bland djuren och berättar mer om bisonoxarna och deras liv. Har ni tur får ni även träffa tjuren Bamse. Ett uppskattat äventyr för både stor och liten.

Tread the draisine

Från Gullspång kan du ta dig fram på den nedlagda järnvägen med dressin längs Gullspångsälven, sjön Skagern och genom vacker skog och ängsmark. Dressinerna är lätta att trampa och hela familjen kan följa med.

Dalénium Science Center

Upplev spännande experiment, kluriga problem och magiska shower på Dalénium Science Center i Stenstorp. I experimenthallen får du testa, känna och provköra allt du ser. På helger och lov finns vetenskapliga shower och aktiviteter.

Skara-Lundsbrunn railway

Tuffa fram genom omväxlande natur på museijärnvägen mellan Skara och Lundsbrunn. Vagnarna och loken från 1900-talets första hälft, dunken från skenskarvarna och doften från stenkolsröken bidrar till känslan av nostalgi.

Skatttjakt på Forsviks bruk

Upptäck Forsviks bruk med en skattjakt. Följ kartan som leder dig runt bland bruksmiljöerna. Kanske blir det du som hittar den gömda skatten!

Experimenthuset Science Center

Granne med minigolfbanan i Hjo hittar ni Experimenthuset. Detta är ett science center och en kreativ plats som erbjuder utmaningar och spännande experiment för alla åldrar.

Raiders of the lost gold reserve

Följ med in i de mörka underjordiska gångarna på Karlsborgs fästning i Jakten på den försvunna guldreserven. För att komma vidare genom låsta grindar och galler ska du lösa kluriga utmaningar, allt medan den elake sergeant Stålhammar följer dig i hasorna. Det finns även en liten guldjakt för de mindre barnen.

Spökhuset Grästorp - haunted house

Välkommen till spökhuset om du törs! De läskiga platser som finns i huset är bland annat en gammal vind, en bortglömd kyrkogård, en mörk labyrint och en ödslig hotellkorridor där obehagliga överraskningar väntar. Spökhuset är för vuxna och barn över 12 år.