Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
  • Fotograf: Tuana

Vinter i Skaraborg

I Skaraborg finns ett brett utbud av vinteraktiviteter – här åker du längd på fint preparerade konstsnöspår eller utför i flera olika backar.

Utförsåkning på Mösseberg
På vintern åker hela familjen skidor i en av Västsveriges mest snösäkra backar Mössebergsbacken. Här finns allt du behöver för att åka i de fyra nedfarterna, både skidhyra och skidskola. Café och värmestuga ligger också i anslutning till backen.

Utförsåkning på Billingen
Billingebacken bjuder på både härlig skidåkning och strålande utsikt. Här finns en nedfart på 400 meter och en Fun Park med räcken och hopp i olika nivåer. Skidhyra finns på plats.

Utförsåkning i Stenkällegården
Hos Stenkällegården i Tiveden finns en härlig skidbacke för hela familjen. Välj någon av de fyra olika nedfarterna och åk på egen hand, eller delta i skidskolan. Varför inte handla något gott att äta i Trollgrillen? Skidor finns att hyra på plats.

Längdskidåkning på Billingen
På Billingen, som är ett officiellt Vasaloppscenter, hittar du inte mindre än 10 kilometer konstsnöspår för längdskidor. Utöver detta finns dessutom drygt 42 kilometer natursnöspår som prepareras i mån av snötillgång där du kan njuta av naturen eller träna inför Vasaloppet. Skidhyra finns på plats.

Längdskidåkning på Mösseberg
På Mösseberg finns fina skidspår där du kan träna inför vinterns tävlingar. Välj mellan konstsnöspåret som mäter upp till 3,7 kilometer, eller något av natursnöspåren som prepareras i mån av snötillgång. På anläggningen finns både dusch, omklädningsrum, bastu och värmestugor.

Långfärdsskridskor
Suktar du efter att sträcka ut i långa, sköna skridskoskär har du kommit rätt. I området finns både den berömda fågelsjön Hornborgasjön, som passar för skridskoåkning, men också den vackra Vänern där du kan åka bland små kobbar och skär. Letar du efter mindre sjöar har du hela pärlbandet av sjöar i Valle att välja bland när isarna lägger sig. Tänk på att alltid vara försiktig. Vi rekommenderar alla som vill testa långfärdsskridskor att först delta i en kurs.