({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Fyra kvinnor cyklar i de gröna lummiga omgivningarna längs Göta Kanal. Bredvid dem i kanalen kör en passagerarångbåt.

Fotograf: Tuana

Skaraborg på två hjul

Semestercykling när den är som bäst. Här finns många bra alternativ på fina lättcyklade leder. Trampa dig fram genom vackra natur- och kulturmiljöer och passa på att utforska en och annan historisk plats på vägen.

Göta Kanal
De långa bilfria sträckorna, den lättcyklade terrängen och de fina natur- och kulturmiljöerna längs Göta kanal inbjuder till härliga cykelturer.

Bottensjön runt
Fantastisk cykeltur på 33 km som passerar historiskt intressanta platser som Forsvik, Vaberget och Karlsborgs fästning. Landskapet är ett omväxlande kultur- och skogslandskap med närhet till vatten och fina friluftsbad. 

Mösseberg runt 
En tur runt platåberget Mösseberg som först går mot Gudhem och dess klosterruin. Turen går sedan vidare mot Vilske-Kleva och runt berget. Längd: 34 km.

Vallevägen
Valleområdet med sin unika natur och miljö ligger vid Billingens västra sluttning. De slingrande landsvägarna kantas av tusentals körsbärsträd och rullande gröna kullar. Här kan du njuta av fin landsvägscykling med cykelkartan för Vallevägen i handen.

Brommö 
Gör ett besök på vackra Brommö i Mariestads skärgård. Ställ bilen vid färjeläget, ta färjan över från Torsö och njut av lugnet och naturen på den näst intill bilfria ön. Här finns en 16 km lång cykelled som går längs stränderna runt ön. Cyklar finns att hyra.

Örlen 
Slingan runt sjön Örlen är 46 kilometer och går genom skog, öppna fält och förbi mysiga gårdar runt sjön. Det finns flera vackra platser att stanna på längs vägen för att ta in den härliga lantliga miljön.