({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Vinteraktiviteter i Skaraborg

Fotograf: Bård Tollig Larsson

Skidspår för både nybörjaren och elitåkaren

Att åka längdskidor är en härlig naturupplevelse som passar de allra flesta. En friluftsaktivitet för både dig som tränar inför Vasaloppet, du som åker med familjen eller som står på ett par skidor för allra första gången.

Utförsåkning

I Skaraborg är det aldrig långt till skidbacken. Testa Mössebergsbacken, en av Västsveriges snösäkraste skidbackar, med nedfarter för hela familjen. I Tidaholm finns en härlig slalombacken vid Hellidsberget. I Tivedens skogar hittar du Stenkällegården som bjuder på härlig skidåkning med 3 nedfarter. Eller varför inte utmana dig själv i Billingebackens Funpark med strålande utsikt över Skövde?

Pulkarace med familjen

I Skaraborg finns mängder av bra pulkabackar att kasta sig ut i. Vare sig du föredrar pulka, stjärtlapp, snowracer eller madrass vågar vi lova att det finns en backe för alla. Vi ger dig tips på pulkabackar i Skaraborg som är värda att åka en bit för. De som inte bara bjuder på bra åkning utan även en grillplats och en och annan sevärdhet i närheten.

Pimpelfiske

Att pimpelfiska är en rogivande och speciell upplevelse. I Skaraborg kan du pimpla på en rad olika platser. Varför inte prova fiskelyckan i Sveriges största sjöar Vänern och Vättern, sjöarna runt Höjentorp i Skara eller kanske någon av sjöarna på Hökensås.

Snöskovandra

Snöskovandring är en rolig aktivitet som passar perfekt för en spännande och lite annorlunda utflykt. Upplev fjällandskapet på Blängsmossen i Skövde.

Livet på frusna sjöar

Med närhet till Vänern, Vättern och mängder av småsjöar är det inte konstigt att Skaraborg har mycket att välja på när det kommer till långfärdsskridskor. Så fort det frusit har du en rad olika sjöar att glida fram på. Testa pärlbandet av sjöar i Valle mellan Skara och Skövde, Mullsjön utanför Hjo, Kyrksjön i Karlsborg eller varför inte den kända fågelsjön Hornborgasjön.

 

Ishallar och isbanor i Skaraborg

Runtom i Skaraborg finns det flera isbanor att åka på både ute och inne. Snöra på skridskorna, ta med en termos med varm dryck och glid ut på isen!

Fler vinteraktiviteter i Skaraborg

Gillar du livet utomhus och kan inte få nog av vinterns härliga aktiviteter? Se våra tips på saker att göra som passar perfekt som en dagsutflykt en härlig vinterdag.