({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
En blå buss som kör in på ett resecentrum

Fotograf: Thomas Harrysson

Res förmånligt med Västtrafiks sommarbiljett

I sommar kan du resa förmånligt i alla zoner med Västtrafiks sommarbiljett.

Sommarbiljetten är här!

Västtrafiks sommarbiljett gäller i alla zoner (ABC) under 30 dagar, till kostnaden av priset för en zon. En vuxen kan ta med sig tre unga under 20 år på resan utan kostnad. Biljetten gäller på Västtrafiks fordon med undantag för vissa tågsträckor i regionen. Här kan du läsa mer om sommarbiljetten >>

Sommarbiljetten kommer att säljas i appen Västtrafik To Go mellan den 15 juni och 31 juli.

Biljettpris

Biljetten kostar 815 kronor för vuxen och 610 kronor för ungdom och student. Det är samma pris som för en 30 dagars periodbiljett för en zon.

Rabatter

Studentrabatt: Biljetten finns för studenter och är giltig tillsammans med studentlegitimation och id, som ska kunna visas upp vid en biljettkontroll.

Västtrafiks intygskort genom Försäkringskassan: Sommarbiljetten går att köpa till ungdomspris om du har giltigt intygskort.

Försäljning

Sommarbiljetten säljs i appen Västtrafik To Go från den 15 juni klockan 04:00.

Försäljningsperiod

Sommarbiljetten säljs mellan den 15 juni och den 31 juli. Biljetten aktiveras direkt vid köp och gäller i 30 dagar från den dag biljetten köps. Sista giltighetsdag är den 30 augusti om en biljett köps den 31 juli.

Giltighetstid

Sommarbiljetten aktiveras direkt vid köp och är giltig från första köpdag till och med klockan 23:59 dag 30. Ordinarie nedräkning av 30 dagar gäller.

Aktivering av biljett

Sommarbiljetten aktiveras automatiskt direkt vid köp och resenären kan inte själv bestämma när aktiveringstiden ska starta. Detta beror på att den säljs under en begränsad period.