({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Monika Manowska

En annorlunda matupplevelse i Skaraborgs natur

Upplev en annorlunda måltid i hjärtat av Skaraborg. En pop up-restaurang, belägen på en noga utvald plats i naturen, öppen endast under en kväll, för dig och dina bordskamrater.

Under tre helger i augusti till september erbjuds möjlighet för dig som uppskattar vacker natur och god mat att avnjuta annorlunda måltidsupplevelser i Skaraborg. På tre vackra och noga utvalda platser i naturen erbjuds smakupplevelser skapade på lokala råvaror och tillagade på plats av våra bästa kockar.

De utvalda platserna ligger vid Asketorps kvarn, Lanthöjden i Göta Kanal och vid Läckö Slott. På dessa tre platser skapas en tillfällig restaurang ute i naturen för bara en kväll. Där blir det möjligt för 16 personer åt gången att njuta av en kombination av det bästa Skara­borg har att erbjuda - god mat, fina lokalproducerade råvaror, fantastisk kokkonst och en hänförande vacker natur.

  • Fotograf: Tobias Andersson

  • Fotograf: Monika Manowska

  • Fotograf: Jonas Ingman

 

 


Glänta på dörren till vårt skafferi och smaka på Skaraborg. Ett område som bjuder på en mycket varierad natur. Här, mitt emellan Sveriges två största sjöar, hittar du allt från kustlandskap och Vänerskärgårdar med gott om insjöfisk till ett böljande skogslandskap med uråldriga platåberg som bjuder på skogens råvaror så som både ramslök, svamp och bär. Sedan urminnes tider är Skaraborg ett rikt och frodigt odlingslandskap. Här samsas småskalig ekologisk odling med stora svajande fält. En plats vid bordet till The Edible Country är din biljett till en minnesvärd matupplevelse i Skaraborg.

 

 


Det är kockarna Emelie Nielsen på Krubb, Stefan Söderström på Hvita Hjorten och Karl-Johan Beckman på Hållbar som står för matlagningen. På varje plats skapar kockarna en meny med smaker som harmoniserar med platsen ni befinner er på. Det blir en unik upplevelse och en måltid att minnas där ni tillsammans skapar upplevelsen – du och ditt sällskap, kockarna, maten och ett bord mitt i den Skara­borgska naturen.

Fotograf: Anders Husa

 

 

Satsningen genomförs inom ramen för projektet Visit Skaraborg. Där jobbar turistorganisationerna med att samla ihop och synliggöra allt spännande som finns på liten yta i Skaraborg. Det är också en del av The Edible Country där Visit Sweden sätter fokus på de svenska råvarorna och den svenska naturen.