Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

För uppdaterad information om coronaviruset (COVID-19), besök Folkhälsomyndighetens webbplats

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Skogspromenad

    Fotograf: Jonas Ingman @ Bruksbild

Det är inne att vara ute

Naturen är en upplevelse och det har aldrig varit mer inne att vara ute. Ny forskning visar att det räcker med att vara i naturen en kort stund för att våra sinnen ska vakna och kroppens naturliga återhämtning ska komma igång. Så kasta dig ut och låt oss hjälpa dig att hitta tillbaka till naturen. Och till dig själv!

I Dalsland har vi alla förutsättningar att kunna ge dig en rejäl boost av både återhämtning och välbefinnande. Vår natur är orörd och våra upplevelser är genuina. Vill du får ut det mesta möjliga av din naturupplevelse utan att tumma på bekvämligheten? Då har vi tipsen just för dig. 

Fotograf: Jonas Ingman

Njutvandra 

En njutningsfull dagsetapp utan ryggsäck och en trerätters middag vid målet.

Enligt tidningsdrottningen Amelia Adamo stavas det nya sättet att umgås njutvandring. Hon har även gett ut en bok med samma tema. Hur gör man, undrar du kanske. Jo. Nyckeln är att välja rätt längd på dagsetapperna och inte släpa på tung packning, att unna sig vällagad lokal mat och krydda naturupplevelsen med en portion kultur. Adderar man dessutom en nybäddad hotellsäng, glada vänner och läppglans, är receptet komplett. Vandring blir njutning istället för prestation.

Läs mer om att njutvandra

Adrenalinkick på Dalslands aktiviteter

Vad krävs för att få adrenalinet att pumpa hos dig? Kanske handlar det om att möta höjdrädslan på en hinderbana 18 meter upp i luften, och se om du vågar ta steget ut i luften när du väl står på plattformen till en av Nordens längsta ziplines. Eller att kliva upp i sadeln och ge dig ut på en ridtur rakt ut i skogen, där du får lära dig att lita på hästen lite mer än vad du egentligen är bekväm med. Det är också en plats där du bor mitt i naturen. Antingen i stugor, lappkåtor eller direkt under stjärnorna i ett glashus från The 72 Hour Cabin.

Läs mer om Dalslands Aktiviteter

Dalslands Aktiviteter

Fotograf: Marie Leander

Kombinera mera!

Hos Christer på Silverlake Camp & Kanot väljer du hur du vill ta dig an naturen. Hyr kanadensare, kajaker, dressiner och cyklar och kombinera de olika naturupplevelserna med bekvämt hotellboende. Perfekt för dig som vill vandra ena dagen och paddla nästa. Det finns även gott om lägerplatser i området och det är du som bestämmer färdsättet och längden på ditt äventyr.

Läs mer om Silverlakes turförslag

kanot paddla i spegelblankt vatten i morgondimman

Fotograf: Christiane Dietz

Den ultimata fiskeupplevelsen?

Det är precis det vad Andy på Sportfishing Dalsland försöker skapa varje dag. Här i Dalsland är variationen av fiskevatten så bred att vi kan uppfylla de flesta fiskares innersta drömmar, oavsett om de vill köra fluga i strömvatten, flytringsfiska i en liten skogssjö eller åka ut med båt och trollingspö på Vänern. Om man behöver tips eller praktisk hjälp inför resan är det alltid smart att ta kontakt med en guide som kan hjälpa till med allt från bra boende till att guida under första fiskedagen. 

Läs mer om Sportfishing Dalsland

Fotograf: Jan Andersson

Friskvård made in Dalsland

The 72 hour cabin innebär att du spenderar 72 timmar i ett litet glashus med skogen och sjön som enda sällskap. Du behöver inte bry dig om någonting annat än dig själv. Inte ens vad du ska äta till middag. Allting är ordnat. Framför dig ligger tre dagar med ... ja, inte mycket alls egentligen. Lite bad, några skogspromenader. Du kanske tar en tur med kanoten eller fiskar lite. Bortkopplad från vardagsbruset kommer du långsamt ikapp dig själv. 

Läs mer om The 72 hour cabin

Glashus på Baldersnäs

Fotograf: Jonas Ingman, vastsverige.com

 

Andra har också läst...