({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Marie Leander

  • Fotograf: Jonas Ingman @ Bruksbild

Det är inne att vara ute

I Dalsland har vi alla förutsättningar att kunna ge dig en rejäl boost av både adrenalin och härliga naturupplevelser utan att tumma på bekvämligheten. Här kommer 6 tips för dig som vill uppleva naturen med det lilla extra.

Det har aldrig varit mer inne att vara ute. Varför inte passa på att göra din utomhusvistelse till ett äventyr. Klättra bland trädtopparna, paddla i orörd natur, sportfiska som ett proffs eller spendera 72 h i ett glashus. 

Fotograf: Marie Leander

Adrenalinkick på Dalslands aktiviteter

Vad krävs för att få adrenalinet att pumpa hos dig? Kanske handlar det om att möta höjdrädslan på en hinderbana 18 meter upp i luften eller se om du vågar ta steget ut i luften när du väl står på plattformen till en av Nordens längsta ziplines. Kanske att kliva upp i sadeln och ge dig ut på en ridtur rakt ut i skogen. Dalslands aktiviteter är också en plats där du bor mitt i naturen. Antingen i stugor, lappkåtor eller direkt under stjärnorna i ett glashus från The 72 Hour Cabin.

Läs mer om Dalslands Aktiviteter

Fotograf: Christiane Dietz

Kombinera mera hos Silverlake

Hos Christer på Silverlake Camp & Kanot väljer du själv hur du vill ta dig an naturen. Hyr kanadensare, kajaker, dressiner och cyklar och kombinera de olika naturupplevelserna. Perfekt för dig som vill vandra ena dagen och paddla nästa - det är du som bestämmer färdsättet och längden på ditt äventyr. Det finns även gott om lägerplatser i området för den som vill bo mitt i naturen. Eller så bor du bekvämt på hotell Hemgården eller First Hotel.

Läs mer om Silverlakes turförslag

Fotograf: Jan Andersson

Den ultimata fiskeupplevelsen

Det är precis det vad Andy på Sportfishing Dalsland försöker skapa varje dag. Här i Dalsland är variationen av fiskevatten så bred att vi kan uppfylla de flesta fiskares innersta drömmar, oavsett om du vill köra fluga i strömvatten, flytringsfiska i en liten skogssjö eller åka ut med båt och trollingspö på Vänern. Sportfishing Dalsland bistår med allt från boende till kvalificerad guider. Så att du kan fokusera på att fånga den stora... 

Läs mer om Sportfishing Dalsland

Fotograf: Håkan Ludwigson

Vandra och njut på på Upperud 9:9

Den natursköna Pilgrimsleden passerar förbi Upperud 9:9, vilket gör det till en bra utgångspunkt för alla vandringssugna besökare. Börja och avsluta turen med en en god, hemlagad middag och bekvämt boende i det före detta spannmålslagret som har förvandlats till ett modernt och unikt hotell. Däremellan vandrar du på egen hand genom en kuperad och omväxlande terräng med ett härligt lunchpaket i packningen.

upperud.se

 

Fotograf: Jonas Ingman, vastsverige.com

Friskvård made in Dalsland

The 72 hour cabin innebär att du spenderar 72 timmar i ett litet glashus med skogen och sjön som enda sällskap. Du behöver inte bry dig om någonting annat än dig själv. Inte ens vad du ska äta till middag. Allting är ordnat. Framför dig ligger tre dagar med ... ja, inte mycket alls egentligen. Lite bad, några skogspromenader. Du kanske tar en tur med kanoten eller fiskar lite. Bortkopplad från vardagsbruset kommer du långsamt ikapp dig själv. 

Läs mer om The 72 hour cabin

 

Fotograf: Ragnerudssjöns Camping

Håll igång vid Ragnerudssjön

Ragnerudssjöns camping ligger en sjö alldeles vid foten av Kroppefjäll omgiven av vackra naturområden. Möjligheterna är oändliga! Vandra, cykla MTB, paddla, fiska och avsluta alltsammans med en skön bastu. Vill du bo i skogen en natt eller två kan du hyra utrustning på plats. 

ragnerud.com

Upplev naturen i Dalsland

Vilt och äventyrligt eller lugnt och njutningsfullt? Upplev naturen i Dalsland på ditt sätt. Läs om naturreservat, kanotuthyrare, fiske, hitta vandringskartor och mycket mer.

Andra har också läst...