({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Bockaskedeåsen

Fotograf: Jonas Ingman

3 picknickplatser under körsbärsträden

Hela Valleområdet väster om Billingen, som ligger mitt emellan Skara och Skövde, är en magisk plats året om. Under några få veckor i maj blommar tusentals körsbärsträd, och att bara cykla eller åka runt på vägarna bjuder på vita trädkronor. Men var ska man egentligen stanna för att få den där riktiga körsbärsupplevelsen? Vi ger dig tre tips på vackra platser där du kan ha picknick under trädkronorna.

1. Höjentorp-Drottningkullen

Det stora naturreservatet Höjentorp-Drottningkullen bjuder på en varierad natur, och i reservatets östra del blommar körsbärsträden i mängd under våren. 

Parkering: Torps naturreservat. Gå in i reservatet på den sidan av vägen som parkeringen ligger.
Att tänka på: besök gärna reservatet en vardag eller en morgon eller kväll då det oftast är färre besökare på platsen. Parkeringen är liten och platsen är populär och det är inte tillåtet att parkera utmed vägen.

2. Bockaskedeåsen

En vacker ås som bjuder på utsikt både mot grannberget Kinnekulle och Billingens dramatiska bergsbranter. I reservatet finns många vackra blommande träd, och en picknick här i kvällssolen är en magisk upplevelse.

Parkering: Bockaskedeåsen-Torans naturreservat.
Att tänka på: reservatet är extra magiskt i kvällsljus och bjuder på flera platser att njuta av solnedgången. Ta med picknickfilt.

Fotograf: Jonas Ingman

3. Lycke lilla Höjen

Ett naturreservat tydligt präglat av rullande grönskande kullar. Här finns stenmurar och körsbärsträd  som ger en härlig inramning till naturupplevelsen.

Parkering: Lycke lilla Höjens naturreservat. Parkering finns även i reservatets södra del - använd gärna den om parkeringen är full.
Att tänka på: vandringen in i reservatet går upp för en ganska brant kulle, men utsikten på toppen är en fin belöning när man väl kommit upp.

Ett populärt område

Tänk på att Valleområdet är ett populärt område, speciellt under körsbärsblomningen. Här kommer 3 tips på vad du kan tänka på inför ditt besök.

  1. Är det fullt på parkeringen? Det är inte tillåtet att parkera utanför anvisad parkeringsplats, så ha gärna flera platser i åtanke innan du ger dig ut på din utflykt.
  2. Besök området en vardag, morgon eller kväll - då är det oftast färre besökare i naturreservaten.
  3. Åk tillsammans! Är ni flera som ska träffas? Samlas utanför området och åk gemensamt till er destination - det är både trevligare och mer hållbart att resa tillsammans!

Fotograf: Mårten Bergkvist

Fler vackra platser med körsbärsblomning

Runt Hornborgasjön, söder om Valle, finns fler vackra platser med körsbärsblomning. Bolums Lider och vandringsleden Bolumsleden bjuder på både körsbärsträd, vacker fågelsång och utsikt mot Hornborgasjön.