({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Två personer sitter vid ett bord och tittar ut över Hornborgasjön

Fotograf: Johan Törnroth

Caféer med det lilla extra

Sitt inte inne! Åk ut på en utflykt och unna dig en gofika på någon av alla mysiga caféer och uteserveringar som finns i vårt närområde. Varför inte beställa en smarrig picknickkorg att ta med ut i naturen.

Mellomgårdens Café och Gårdsbutik

På Mellomgården Café och Gårdsbutik hittar du hembakt fika, goda smörgåsar, lättare måltider och våfflor i cafét. Inredningsprylar, kläder, leksaker och lokalproducerat i gårdsbutiken. Från den stora altanen fikar du med en härlig utsikt ner mot Hornborgasjön. Missa inte Mellomgårdens galetter! Välj vilken fyllning du vill ha och njut!
mellomgarden.nu

Fotograf: Tuana

Klosterkafét

Strax intill klosterkyrkan i Varnhem ligger Klosterkafét. Utbudet är allt från gofika till enklare lunchalternativ. Härlig uteservering i trädgårdsmiljö med utsikt över klosterkyrkan. Klosterkafét erbjuder härliga picknickkorgar att ta med ut på utflykten.

 

Klostergårdens Vandrarhem 

Bredvid Klosterkyrkan ligger även nyinvigda Klostergårdens vandrarhem, här hittar du mumsig fika i mysig miljö. Ät din fika i trädgården eller ta med dig och sätt dig i naturen och njut av omgivningen. 

Café Doppingen

Café Doppingen är ett café intill Naturum på fågeludden vid vackra Hornborgasjön. Här kan du avnjuta en fika eller en god lunch i en härlig natur. Stor uteservering att njuta på vid fint väder! Café Doppingen • Vilhelmsro (vilhelmsrogard.se)

Fotograf: Mårten Bergkvist

Herrtorps Qvarn

Herrtorps Qvarn - detta härliga utflyktsmål erbjuder ekologiskt kaffe, hembakta kakor och smakfull mat lagad på lokala råvaror. Här hålls de Västergötska mattraditionerna levande. Qvarnen ligger rofyllt vid Flians strand och här erbjuds både fiske, kanoting och inte minst bäversafari.
herrtorpsqvarn.se 

Fotograf: Tuana Fridén

Sommarcafé i Axvalls församlingshem

Vackert beläget vid Vingsjön i närheten av Norra Vings kyrka hittar du Axvalls församlingshem. Här finns glass, fika, kaffe, lekrum för barnen, spel för inne- och utelek. 
Under några kvällar i juni erbjuds fika och en stunds lek och gemenskap här. Läs mer på axvalls.församlingshem.se

Sommargården Planteringen

Drygt 1,5 km norr om Skara ligger Sommargården Planteringen som är en grönskande vacker oas. Här finns café, minigolf, boulebana, lekplats och fotbollsplan. Här erbjuds kaffeservering med hembakat, programkvällar, minigolf, boulebana, fotbollsplan och lekplats. I nära anslutning finns även ett motionsspår. Missa inte de mysiga sommarkvällarna på sommargårdenplanteringen.se

Fotograf: Sven-Erik Falk

Kyrkans sommarcafé i S:ta Annagården, Ardala

Under fyra torsdagar i juni serveras fika i en stunds gemenskap i S:ta Annagården, Ardala. Det erbjuds kaffe och hembakat. Du hittar vilka tider som gäller här: sta.annagården.se

Snickaretorpet Vedugn & Butik

Ett annat tips för dig som älskar glass och är i trakterna kring Eggby är att kolla in Snickaretorpet för att se om de har öppet. De gör egen gelato och lägger ut på Facebook när det finns glass till försäljning. Varning för köbildning..

Cafe Skärv 

Fjolårets succe med sommarcafé som drivs av ungdomar i Skärvs Fornstuga håller öppet under sommaren i år igen. Det blir hembakat för hela slanten och när du fikat kan du alltid ta ett dopp från bryggan strax intill. Om du hellre vill bada först och fika sedan så går det lika bra.

Öppet tisdagar, torsdagar och söndagar kl. 14:00-17:00 mellan vecka 26-30. 

Fotograf: Upplev Skara