({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Tre mountainbikecyklister cyklar på en höjd med utsikt över vidderna. I bakgrunden uppenbarar sig mörka dramatiska moln.

Fotograf: Sebastian Streith

MTB-leder

Genom skogen över rötter och stenar. I Skaraborg finns många bra MTB-leder för den som vill ge sig ut på ett pass med cykeln i skogen.

Billingen, Skövde
På Billingen finns drygt 25 kilometer långa mtb-spår, två asfalterade pumptracks, en kul teknikpark och det utmanande endurospåret Homerun. Under våren 2024 öppnar Billingens nya mtb-satsning och erbjuder en större mängd maskin- och handbyggda mtb-spår för alla, från nybörjaren på sin lilla 16” cykel till de mer avancerade cyklisterna som söker adrenalin och spänning bakom cykelstyret.

Kinnekulle, Götene
På Kinnekulle finns flera olika utmärkta leder för mountainbike. Turerna startar vid Kinnekullegården och går genom kuperad och tidvis utmanande terräng. Var beredd på fantastiska vyer!

Rankås, Tibro
Välj bland tre olika spår - här finns enklare spår för nybörjaren men också mer avancerade spår med uppbyggda hopp och hinder. Det längsta spåret på 4 kilometer är godkänt för internationella tävlingar. Spåren slingrar sig genom den fina naturen i Rankås.

Petersburg, Skara
På Petersburgs friluftsområde finns en MTB XV-bana på 5,8 kilometer och en kortare variant på 2 kilometer. Banan är kul och trixig och bjuder på utmaningar för både nybörjare och elitcyklare. Mountainbikespåret är relativt tekniskt med rötter och stenar inne i skogen men innehåller även grusvägspartier.

Mösseberg, Falköping
Du hittar omväxlande MTB-spår på ett grönt och lummigt Mösseberg. Det finns tre markerade MTB-leder i olika längd och svårighetsgrad från 0,6 km till 3,5 km.

Oltorp, Kvänum
På Oltorps friluftsområde finns 4 olika slingor för mountainbikecyklister. Området erbjuder natursköna och utmanande skogsslingor för både vuxna och barn, med svårhetsgrad från lätt till medel. Slingorna är mellan 1 till 4,5 kilometer.

Hökensås, Tidaholm
Härlig MTB-cykling på Hökensås i det vackra landskapet med sin tallmo och böljande mjuka åsar. Lätt till medelsvårt spår som bitvis går ihop med vandringsled. Start vid Nordic Camping Hökensås. Ca 20 km.

Högaliden, Hjo
På Högalidens friluftsområde finns roliga och utmanande MTB-spår. Grönt spår 1 kilometer, blått spår 3 kilometer, rött spår 5,1 kilometer med start och mål vid Högalidens friluftsområde, väster om Hjo. Tips: Det är även tillåtet att cykla på Västra Vätterleden som med sin femte etapp passerar Högaliden. Läs mer om Västra Vätterleden etapp 5 här >>

Hjoåns dalgång
Längs Naturreservatet Hjoåns dalgång kan du cykla med din mountainbike längs skytlningen "Naturstigen". Du startar i Hjo Hamn och kan ta dig ända till Stämmorna, 4 kilometer. Det är en del trappor längs vägen men går bra att cykla större delar.

Getryggen, Hova
I ett vackert skogsområde i utkanten av Hova ligger fruluftsanläggningen Getryggen. Det 20 kilometer långa MTB-spåret rör sig i skogarna runt Hova och består av både finare stigar och skogsvägar blandat med hård fin grusväg. Spåret är gjort för att passa både mer rutinerade åkare med lite utmaningar men även nybörjare.