({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
En familj som tar en promenad i den höst-färgade skogen.

Fotograf: Mårten Bergkvist

Turistvägar

En turistväg är en vägsträckning som har ett särskilt intresse för turister. Utmed vägarna finns ofta vacker natur och spännande kulturupplevelser. Vägarna är uppmarkerade med en brun skylt med en vit margerit, så följ bara skyltningen på våra två turistvägar i Skaraborg och vi lovar att du får en härlig upplevelse!

Kulturväg Skaraborg
Känn historiens vingslag och njut av storslagen natur när du åker utmed Kulturväg Skaraborg. Den sträcker sig från Karleby utanför Falköping, förbi fornlämningar och klosterruiner, passerar Hornborgasjön med sitt rika fågelliv, förbi Varnhem och genom Vallebygden. Vidare åker du förbi vackra dalar och storslagna bergsbranter och slutar i Tidan utanför Skövde där du kan uppleva allt från loppisar till fornlämningar. Vägen passar utmärkt för såväl en cykeltur som för en roadtrip, och är ett trevligare alternativ för dig som är på väg genom landskapet i en nord/sydlig riktning.

Ladda ned appen Kulturväg Skaraborg för fler sevärdheter utmed vägen, appen finns att ladda ner gratis på App Store eller Google Play

Vänerslingan 
Vänerslingan är både en landsväg och en sjöväg längs Vänerns sydvästra strand. Längs denna – för många okända - sträcka finns en vacker natur med många gömda skatter, sevärdheter och besöksmål. Här kan du upptäcka konst & hantverk, gamla kyrkor, museum, naturreservat, vandringsleder, badplatser och mycket mer. Slingan är ett bra alternativ för den som vill byta ut den stora 44:an mot en mer naturskön väg.