({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Niclas Ahlin

Park - en del av Kulturkvarteret

Den byggnad som ursprungligen gick under namnet "Medborgarhuset Park" är numera en del av Kulturkvarteret Pedagogien.

 

Historien om Park
Park byggdes i slutet på 50-talet. Här ryms en samlingslokal och en biografsalong. Byggnadsmässigt karakteriseras Park av omsorgsfullt valda material: grå kalksten, rött tegel och naturfärgat trä. Från foajén når man den kombinerade teater- och biografsalongen, som har lätt snedställda väggar i rött håltegel för akustikens skull. En tidstypisk neonskylt med namnet "Park" hälsar välkommen. 2015 drog det omfattande men omsorgsfulla arbetet med renovering igång. Hösten 2017 nyinvigdes Park med pompa och ståt.

Biografsalongen Park används, förutom för filmvisning, för konserter, konferenser och föreställningar. Samlingslokalen Lilla Park används för sammankomster och möten, fester, föreställningar och konserter. Lokalerna används av privatpersoner, företag, föreningar och evenemangsarrangörer till både interna och publika evenemang.

Se bilder och tekniska specifikationer för Park.

Se bilder och tekniska specifikationer för Lilla Park.

 

BOKA PARK ELLER LILLA PARK

 


Föreningar som visar film på Park
I Hjo finns det två föreningar som visar biofilmer. Hjo Biografförening samarbetar med Videvox och vid deras visningar betalar du per film, medan hos Hjo filmstudio betalar du för ett medlemskap och i det  ingår ett antal filmer per säsong.

Hjo Kultur och teaterförening arrangerar konserter och livearrangemang på Park. De visar även livesändningar, inspelade baletter, operor med mera i biografen.