({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Barnsemester i Skaraområdet

Fotograf: Katrin Bååth

Två barn med simglasögon på huvudet busar i en bassäng.

Vilanbadet

Vilanbadet har något för alla! Vad sägs om plaskdamm för de minsta, rutschkana för den äventyrliga och bubbelpooler och relaxavdelning för den som vill ta det lugnt? 

Äventyrsgolf

Spela äventyrsgolf i stort format! Vid Skara Konsthotell kan du finslipa din puttningsteknik på en böljande bana som kantas av vatten, grönska och kinnekullesten. 

Petersburgs friluftsområde

Peterburgs friluftsområde i Skara erbjuder aktiviteter för gammal som ung. Motionsspår, pumptrackbana och hinderbana är bara några av aktiviteterna du kan testa på.

Skara Sommarland

Fyra miljoner liter vattenäventyr, tivoli och gokart - Sommarland en plats för alla barn och vuxna som inte vill att det roliga ska ta slut. Vill du plaska i flera dagar? På området finns även camping med stugor och platser för både husbil, husvagn och tält.

Bokäventyret

Besök Gamla biblioteket i Skara och Sveriges första lek- och lärutställning om bokens och skriftens historia. Hela familjen kan följa med i Bokäventyret genom lek- och pysselstationer, via runstenar, boktryckarkonst till barn- och ungdomslitteratur genom tiden.

Res som på farfars tid

Ta en tripp längs den smalspåriga järnvägen till Lundsbrunn med det gamla ångloket och vagnarna från 1900-talets första hälft.

På turen upplever du dunket från skenskarvarna och doften av stenkolsrök medan du färdas fram i sakta mak genom en sagolik natur.

 

Läs mer

Tecknad bild för Birger Ugglas kulturvandring. Uggla som flyger över Domkyrkan.

Birger Ugglas kulturvandring

Hjälp Birger Uggla att lösa 10 klurigheter och lär dig mer om Skaras fantastiska kulturskatter! Vandra från Krönikebrunnen till Kråks herrgård, eller gå i den ordning som passar er bäst.

Bokäventyret i Skara

Skara på 3 timmar

Svårt att hitta på vad ni ska göra vid ett kort stopp? Spana in vår miniguide med några roliga förslag för barnfamiljer och andra här.

Karaktärer i Fornbyäventyret

Fornbyäventyret

Upptäck Fornbyn vid Västergötlands museum på ett nytt sätt, i en interaktiv rundvandring. Träffa invånarna i de gamla husen och var med om att lösa ett mysterium!

Sommargården Planteringen

På Sommargården Planteringen bara en kilometer utanför Skara finns sommartid ett mysigt café, minigolfbana, lekplats och mycket mer. Vill du ta dig hit från fots följer du Pilgrimsleden från Skara domkyrka mot Lundsbrunn.

Läs mer

Skridskor i Vilanhallen året om

I Vilanhallen är vem som helst välkommen att åka skridskor på allmänhetens åkning, och tider erbjuds året om. Vilanhallen ligger på Vilanområdet i utkanten av Skara som dessutom har en liten skateboardpark, simhall med utepool och mycket mer. 

Se tider här

Hisnande historia

I Varnhem hittar du klosterkyrka, klosterruiner och en överbyggnad över Sveriges äldsta kyrka och kan lära dig allt om munkarnas liv i klostret.

Här finns också kortare vandringsleder som passar för barnfamiljer som vill utfoska naturen på ett bekvämt sätt.

 

 

Läs mer om Varnhem