({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Familjeresan i Skaraborg

    En familj leker i vattnet i en av poolerna på Skara sommarland

    Fotograf: Peter Alendahl

Äventyr & Vattenskoj

Med Sveriges två största sjöar som inramning bjuder Skaraborg på många möjligheter till aktiviteter vid och på vattnet. Därtill kommer Sveriges största sommarland där lek, plask och äventyr lätt fyller en hel dag och lämnar fartfyllda minnen hos hela familjen. 

 

Skara Sommarland

Susa ner för svindlande vattenrutschkanor och plaska i äventyrspoolen. För den vågade finns fartfyllda åkattraktioner för alla åldrar.

Navens Outdoor Experience

Följ med på Vraktur för barn eller paddla iväg på en glasstur till Spiken! Eller varför inte bara glida fram på Vänerns glittrande vattenyta och hitta en egen ö?

Maplelake adventure

Låt naturen bli familjens bästa sommarupplevelse! I Hökensås trolska skogar kan ni vandra, paddla och bo i trädhammock eller vindskydd - allt bekvämt ordnat för er.

Arena Skövde

Det finns inget dåligt väder på Arena Skövde! Hoppa, plaska och lek i bassängerna eller varför inte testa vattenrutschkanorna? Här finns också en relaxavdelning för den som vill varva ner.

Billingen Skövde

Ta en tur i pumptracken, gå på en härlig vandring, bada i poolen med utsikt över hela Skövde och njut av god mat på Restaurang Berget - på Billingen finns allt för en lyckad dag utomhus.

Roadtrip med fokus på aktiviteter och vattenskoj

Här har vi samlat flera olika guldkorn för att du ska kunna maxa ditt besök i Skaraborg. Hitta mysiga boenden, unika matupplevelser, spännande äventyr och minnesvärda upplevelser.

Kul kultur i Skaraborg

Res tillbaka i tiden genom att besöka en forntidsby, lär mer om böckernas historia, gå på museum och leta efter guld i Sveriges reservhuvudstad. I Skaraborg finns alla möjligheter att ta till sig ny, inspirerande kunskap under semestern. 

Lilla Guldjakten

Vart har Sveriges guldreserv tagit vägen? Hjälp till att hitta ledtrådar i "Lilla Guldjakten"! Gå runt och upptäck allt spännande som finns på fästningsområdet eller boka en guidad tur. 

Bokäventyret

Kliv in i böckernas magiska värld i det Gamla biblioteket i Skara! Här presenteras bokens spännande historia - från runskrift till modern litteratur, allt i en barnvänlig miljö.

Ekehagens forntidsby

Upplev hur livet under forntiden kunde vara i Sverige! Testa på att laga mat, tillverka föremål och att bo över i ett forntida långhus - drömmen för vetgiriga barn och vuxna.

Västergötlands museum

Nyfiken på Västergötlands spännande historia? Besök museet med olika utställningar och missa inte Fornbyn med gamla hus och miljöer från hela Skaraborg!

Roadtrip med kulturkul i Skaraborg

Här hittar du våra besöksmål och utvalda guldkorn som du inte får missa att besöka när du är här. Välj  bland flera olika roliga och annorlunda boenden, mysiga caféer och spännande aktiviteter för hela familjen. Hela rundan tar två dagar med övernattning.

Finurligt & Naturligt

Sommar och semester behöver inte bara vara lata dagar på stranden. Passa på att låta barnen lära sig mer om vetenskap på ett roligt sätt eller varför inte ta reda på mer om djur- och naturlivet i och vid Sveriges största sjö?

Balthazar Science Center

Gnugga geniknölarna och gör familjen redo för vetenskapliga utmaningar! Bygg i legoborgen, experimentera i labbet, skapa i verkstaden och fyll på med energi i caféet. 

Vänermuseet

Var med när fiskarna i akvarierna matas och se hur Lidköping såg ut förr på museet som berättar om livet i och kring Vänern. Missa inte sommarens utställning "Sötvatten - en värld av liv".

Naturum Vänerskärgården

Vid Läckö Slott hittar du naturrum Vänerskärgården. Häng med på småkrypssafari, gå på tipspromenad, åk med på en guidad båttur eller kakajpaddling med naturumguide!

Dalenium

Se en vetenskaplig show, testa spännande experiment och lös kluriga tankenötter! På Dalénium i Stenstorp finns mycket att lära om naturvetenskap, teknik och matematik.

Roadtrip med fokus på finurligt och naturligt

Upptäck fler spännande platser och mysiga miljöer genom att följa våra tips i kartan!