({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
En man och en kvinna sitter utanför en husbil

Fotograf: Andrey Armyagov

Roadtrip med husbil i Skaraborg

Kombinera golf och husbil när du semestrar i Skaraborg! Fler av golfklubbarna erbjuder ställplatser för husbilar, så varför inte åka ut på en roadtrip och se dig omkring? På den här turen kan du kombinera njutningsfulla smakupplevelser med intressanta besöksmål.

Här kan du se en karta över roadtripen.

Kommer du norrifrån passar det bra att starta med ett besök i Mariestad för att strosa en stund i hamnområdet där det finns hamnbodar med mat och glass, restauranger och ett härligt folkvimmel sommartid. Kör vidare mot den anrika kurorten Lundsbrunn. I det lilla samhället finns café, matbutik och restaurang på Lundsbrunns spa & resort. Lundsbrunns golfklubb har en mycket välskött, lätt kuperad parkbana, som är anlagd för att ge en spännande och utmanande golfupplevelse. Efter en härlig dag kan du stanna för natten på golfklubbens ställplats. 


Nästa dag styr du mot vidare Lidköping men missa att besöka Husaby på vägen. Kyrkan, biskopsborgen och källan är alla spännande historiska besöksmål och sommartid finns här en kiosk med glass och fika. Strax innan Lidköping ligger Lidköpings GK. Här bjuds du på en spännande, välskött och omväxlande 18-hålsbana. Parkera husbilen för natten på golfbanans ställplats. När du vaknar nästa morgon är det inte långt till ett morgondopp i Vänern vid Filsbäcks camping. Nu är det dags att upptäcka Lidköping och vid Rörstrand center finns både stor parkering, museum, shopping, caféer och restaurang.

Styr vidare ut mot Kållandsö. På Läckö golfklubb kan du kombinera golfspel på en välskött bana med en härlig naturupplevelse. Banan ligger några kilometer utanför Lidköping och här har du nära till allt som Kållandsö erbjuder i form av vandringar, naturupplevlser och besök på Läckö Slott. Stanna för natten på golfklubbens ställplatser för husbilar.

Åk söderut mot Grästorp längs den vackra vägen Vänerslingan. Ekarnas golfklubb i Grästorp finns en välskött bana i trivsam atmosfär. Vid Hotell Villa Ek som ligger i direkt anslutning till banan finns ställplatser för husbilar.

Nästa dag är det dags att åka mot Vara. Gör ett besök på Vara-Bjertorp GK, en mycket välskött, flack 18-håls bana med dammar som ligger i direkt anslutning till Bjertorp Slott. Efter en dag med golf passar det bra med en middag på Bjertorp slott, Sveriges yngsta jugendslott. Parkera för natten på golfklubbens ställplatser.


Styr norrut igen, den här gången mot Billingens golfklubb, en anrik kuperad skogs- och parkbana som ligger i den natursköna Vallebygden mellan Skara och Skövde. Här kan du stanna över natten på klubbens ställplats för husbilar. Varför inte ta en kvällspromenad och njuta av naturen innan det är dags att sova?

En bit från Valle hittar du Skövde golfklubb. Den unikt utformade banan ligger i en vacker miljö vid Billingens sluttning. Bunkrarna har ett dramatiskt formspråk med högt svajande gräs i kanterna och alla hål är inramade av skog och unduleringar. Om vädret tillåter finns badmöjligheter i den närliggande Simsjön efter dag på golfgreenen. Stanna för natten på klubbens ställplatser.

Nu är det dags att åka söderut igen och den här gången till Falköpings golfklubb. Den trevliga 18-håls golfbanan i parkmiljö och 9-hålsbanan har båda en fantastisk utsikt över det omkringliggande landskapet. Här kan du göra flera utflykter till närliggande besöksmål och sedan sova gott på klubbens ställplats.  


Mer vidunderlig utsikt från golfbanan har du om du styr österut mot Hökensås golfklubb. På den här skogs- och parkbanan kan du spela 27 hål med fantastisk utsikt över Vättern. Efter en härlig dag med golf kan du bo med husbilen på klubbens ställplatser. Efter en god natts sömn är det kanske läge för ett besök i mysiga Hjo med stadsparken, hamnen och den gamla trähusbebyggelsen. 

Norrut vid Vättern hittar du Brevikens golfklubb en dryg mil söder om Karlsborg. Här kan du välja att spela 9, 12, eller 18 hål. Här är det nära till badplatserna i fina Brevik om du blir sugen på ett dopp i Vättern. Stanna över natten på klubbens ställplatser och vakna utvilad inför nästa dags äventyr. 

På vägen mot nästa golfäventyr i Töreboda kan du stanna i Karlsborg och besöka fästningen med utställningar, guidade turer och café. Passa också på att stanna till vid Forsviks bruk där du kan uppleva den gamla bruksmiljön. Töreboda golfklubb är välkänd för sin betagande skönhet och storslagna vy över Månsarudssjön. Här kan du parkera husbilen över natten och vakna utvilad innan det är dags att styra hemåt.

Här kan du se en karta över roadtripen.

Mera golf och natur i Skaraborg