({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Most Photos

Konstgallerier och konstarenor i Skaraborg

I Skaraborg finns det gott om gallerier, konstarenor och öppna ateljéer för dig som vill se intressant konst, åka på konstrunda eller köpa nya konstverk att pryda väggarna med hemma. Här finns konst i alla dess former att beskåda. Allt från kända oljemålningar i traditionellt måleri, verre églomisé, litografi och skulpturer till mixed media och olika konstinstallationer. Vi guidar dig till några av Skaraborgs konstgallerier.

 

Löfwings Ateljé & Krog

I Broddetorp, inte långt från Hornborgasjöns strand, ligger Löfwings Ateljé & Krog. Hit kommer man för att stimulera sina sinnen. Här kan du uppleva naturinspirerad konst av Göran Löfwing och även betrakta pågående verk. På Löfwings kan du även njuta av den goda maten i restaurangen och konstcaféets läckra utbud. Här är allt hemlagat och hembakat. Njut av konsten, maten och de vackra omgivningarna. 

Galleri Murat

Mitt i vackra Vallebygden hittar du Ateljé Murat. Här får du uppleva konstnären Mercedes Murats egna konst med skimrande glasmålningar och unika möbler. Allt detta i en härlig mix av penslar, terpentin och pågående alster på stafflin. Dessutom finns här läckra möbeltyger, inredning från världens alla hörn och en haute couture Swarovski kollektion från 40-talets Böhmen att upptäcka i ateljén.

Fotograf: Peter Egonsson

Luftslottet

Strax utanför Götene ligger Ågårdskvarn, en samling hus som historiskt varit kvarn, mejeri och mjölnarbostad. Här hittar du Luftslottet, ett tvärkulturellt projekt vars hjärta är ett brokigt museum över det extraordinära med namnet Den Liverödska Wunderkammaren. I anslutning till museet finns en gästbostad med fokus på outsiderkonst, egensinniga samlingar, subkulturer och visionära tillstånd. Framförallt verkar Luftslottet i en wunderkammer-anda; det vill säga genom att vara en smältdegel för det som är okategoriserbart.

Under sommartid utformas här olika evenemang som för samman konst, musik, mat och föreläsningar.

OBS! Luftslottet ligger på en privat gård. Håll utkik i sociala medier efter aktuella evenemang, det är endast vid evenemang som Luftslottet är öppet för besök.

Jula konsthall

I Jula konsthall kan du vandra runt och beskåda en vacker och unik samling av konstverk. Här samsas nationalikoner såsom bland annat Anders Zorn, Carl Larsson och Bruno Liljefors. Samlingen av Anders Zorn-tavlor är troligtvis den största i Sverige. Julas konsthall hittar du lättillgängligt intill E20 i anslutning till hotellet som bär samma namn. Förutom hotell finns där även en restaurang där du efter ett besök i konsthallen kan äta gott. 

 

Galleri Odenslunda

I Tidan strax norr om Skövde ligger Galleri Odenslunda. Ett internationellt konstnärscentrum med utsikt över den närliggande fågelsjön Östen. Här hittar du en unik skulpturpark skapad av 12 konstnärer. Parken består av 60 skapelser i olika storlekar, från pyttesmå verk till stora monument på upp till 8 meter. 

 

Fler konsthallar och konstmuseum i Skaraborg

 

 

Mer konst i Skaraborg:

Tibro konstförening

Konstgallerier i Skövde

Konst och hantverk i Skara

Formgivare i Skaraborg