({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Mårten Bergkvist

Konstgallerier i Skövde

Det sägs att skönheten i ett konstverk ligger i betraktarens öga. Om du vill se konst i Skövde finns det flera bra ställen att besöka. Vi har samlat våra 5 bästa tips på konstmuseum och konstgallerier där du kan uppleva flera olika sorters konstverk.

 

BINNEBERGS TINGSHUS | Längs vackra Kulturväg Skaraborg, bara 20 minuter från Skövde, ligger Binnebergs tingshus. Ett perfekt utflyktsmål för den kultur- och historieintresserade. Tingshuset har en historia som sträcker sig ända tillbaka till 1700-talets mitt.

Fotograf: Mårten Bergkvist/Next Skövde

 

ROSA HUSET | På långgatan 9 i centrala Skövde, bara ett stenkast från Skövde Kulturhus, ligger Rosa huset. Som namnet skvallrar om är huset rosa och byggdes som flerfamiljshus redan år 1862. Det är ett av de första husen som uppfördes när Skövde började växa i samband med invigningen av järnvägen. Idag blomstrar huset av konst och kreativitet när Galleri Lucifer, KAC-Kulturarbetscentrum, Skövde Konstskola och Skaraborgs Konstgrafiska Verkstad driver sina verksamheter i huset. Här hittar du också Galleri Lilla Huset som är KAC:s galleri där medlemmar får ställa ut sina alster. Förutom kurser och medlemsaktiviteter kan du då och då besöka intressanta konstutställningar eller de populära sommarkvällarna som annordnas på den mysiga innergården med mat och musik. 

Fotograf: Tuana Art

 

GALLERI ODENSLUNDA | I Tidan strax norr om Skövde ligger Galleri Odenslunda, ett internationellt konstnärscentrum. Med utsikt över fågelsjön Östen kan du här gå på upptäcktsfärd i den unika skulpturparken skapad av konstnärer från Sverige och Ryssland. Parken består av 60 olika stenmonument som alla är gjorda i kalksten från Kinnekulle. 

Fotograf: Mårten Bergkvist

 

KONSTMUSÈET PÅ SKÖVDE KULTURHUSI Sveriges första kulturhus ligger Skövdes konstmuseum. Här hittar du stora samlingar av konst från Elli Hemberg, Anna Sjödahl och Ester Henning tillsammans med roliga aktiviteter för barnen och tillfälliga intressanta utställningar. 

Fotograf: ATELJEDIGITAL

 

RÅDHUSCAFÈET | I en av Skövdes kanske mest karaktäristiska byggnader från 1776, precis vid Hertig Johans torg, ligger Rådhuscaféet. På caféets väggar hänger tillfälliga konstutställningar som under året kommer och går. Här kan du se allt ifrån olje- och akvarellmålningar till grafik och fotoutställningar.  

Fotograf: Sofia Hellstedt

 

Du kanske också vill läsa om: