({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Kräftskiva vid Göta Kanal

Fotograf: Tina Stafren

Unika matupplevelser i Skaraborg

En god middag i trevligt sällskap slår det mesta. Adderar du dessutom en mysig eller udda miljö till middagen blir det ofta något alldeles extra. Vi har samlat platser som alla erbjuder något utöver det vanliga. Vi kallar det för en unik matupplevelse. En upplevelse att minnas länge helt enkelt.

Lilla Björkö - Mariestad

Vid Svanebergs gamla stationshus utanför Lugnås ligger Lilla Björkö, en trädgårdspub på landet vackert inramad med mysig belysning. Hit kan man komma som man är och bara njuta en ljummen sommarkväll. Här serveras bara äkta mat, genomtänkta törstsläckare och gôtt häng. Det är helt enkelt inga konstigheter!  

Hvita hjorten - Lidköping

I den vackra miljön vid Läckö Slott ligger Hvita Hjorten i naturum Vänerskärgården Victoriahuset. Här står det lokala och närodlade i centrum och detta symboliseras genom de dagliga leveranserna från den närbelägna och välkända Lilla slottsträdgården. På menyerna skönjer man de lokala producenterna som syns både på tallrik och i glas.


Mandys Diner - Töreboda

När man kommer in genom dörrarna på Mandy´s Diner är det som att kliva rakt in i ett äkta amerikanskt diner. Den tidsenliga inredningen med det schackrutiga golvet för osökt tankarna tillbaka till 50 och 60-talet. Här hittar du amerikanska ikoner på väggarna, en jukebox i hörnet, stora milkshakes och burgare med bilmodellsnamn på menyn. 

Luripompa - Karlsborg

Välkommen till Luripompa, den skojigaste restaurangen du kan tänka dig mitt i hjärtat av Tiveden. På menyn hittar du "skogsfood", hantverksöl och bra viner. Köttet är lokalt och fiskarna kommer direkt från Tivedens sjöar. En riktigt mysig plats för dig som uppskattar god lokalproducerad mat med gött och lantligt barhäng. 

Falbygdens Osteria - Falköping

Det här är ett paradis för dig som älskar ostar och andra delikatesser. Ända sedan 1878 har man lockat besökare till njutningsfulla matupplevelser. Här kan du gå på ostprovningar, guidad tur och botanisera i Osterians butik bland mängder av produkter från såväl lokala producenter som väl utvalda tillverkare i andra delar av världen. 


Lago e Collina - Lidköping

Gillar du vedugnsbakad pizza är det inget snack om saken, det här måste du bara prova. Lago e Collina är den Lidköpingsbaserade mobila pizzerian som gästspelar lite överallt runt om i Skaraborg. Håll koll i deras sociala medier för mer info om var de dyker upp härnäst.

Olof Månsgårdens skafferi - Götene

Olofmånsgården ligger vid foten av vackra Kinnekulle i Kestad, invid den medeltida lilla kyrkan. I den stora trädgården odlas grönsaker, bär, frukt och örter. I gårdens matstudio bjuds du in till att upptäcka mat och dryck tillsammans med krögarna. Här ordnas pop-up restaurang, pub med quiz och bärs, bröllopsmiddag, cookalong med jobbet eller kompisgänget, dryckesprovningar och mycket mer.

VinContoret - Tidaholm

I ett varsamt renoverat hus på turbinhusön mitt i ån Tidan ligger VinContoret. När du går över bron till VinContoret stiger du in i en annan värld. Här kan du äta gott i restaurangen, delta i provning av bland annat vin, whisky och choklad eller delta i ett underhållande VinJeopardy. Ibland besöks restaurangen även av meriterade gästkockar. En fantastisk miljö som borde upplevas på plats.


Laxhall hamnkrog - Mariestad

Längst ut på ön Torsö ligger sommaridyllen Laxhall med restaurang, relax, stugor, ställplats och gästhamn. I restaurangen äter du god mat lagad på lokala och svenska råvaror, alltid med utsikt över Brommösundet i den vackra och avkopplande skärgårdsmiljön.

Sandbergs matsal - Skövde

På Billingehus hotell med den storslagna utsikten över Skövde går det att njuta av både god mat, dryck och utsikt på Sandbergs matsal. Köket serverar vällagad, klassisk mat på ett modernt och medvetet sätt med en gnutta attityd och glimten i ögat.

Krogen i skogen - Karlsborg

Upplev en unik och avslappnad krog mitt i den trolska Tivedsskogen. Njut av det klassiska svensk/franska köket med kött, fisk, förrätter och efterrätter på menyn. En riktig matupplevelse mitt ute i naturen. 


Wrågården - Falköping

Mitt i älg-bison- och dovhjortsparken Wrågården ligger restaurangen med samma namn. Här serveras vällagad mat med svenskt kött och bra råvaror. Du kan även köpa en grillkorg och själv tillaga middagen. På gården finns ett unikt älghotell där du kan vakna upp i stugor utformade som stora älgar och bisonoxar.


Herrtorps Qvarn - Skara

I ett vackert vatten-och trädgårdslandskap vid ån Flian hittar du anrika Herrtorps Qvarn. Här kan du strosa omkring i den lummiga trädgården innan du slår dig ned för att äta en bit mat lagad på ekologiska råvaror. Njut av vårens krispiga primörer, sommarens fruktiga smaker eller höstens jordmättade delikatesser. Här kan du också få dig en god natts sömn i mysig kvarnmijlö, hyra kanot  eller följa med på en guidad bäversafari. 

Cesarstugan - Falköping

I en av de mest natursköna delarna av Falbygden ligger Cesarstugan, en restaurang och festlokal byggd i gammaldags stil med handmålade tapeter och vackra detaljer på väggar och i tak. På gården ligger ett gemytligt bageri som bakar allt till caféet och restaurang Cesarstugan. Förutom alla goda sötsaker har de också sitt alldeles egna surdegsbröd.Här finns också den unika utställningen ”Bondens år” och den natursköna omgivningen bjuder på fantastisk utsikt mot Hornborgasjön.