Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

En del av
 • Två personer i färgglada kläder vandrar bort från kameran med en vindunderlig utsikt över Vallebygden.

  Fotograf: Roger Borgelid

Vandring

I Skaraborg finns vandringsleder för alla smaker. Följ stigarna genom den varierande naturen och upplev allt från skärgårds- och kustlandskap till platåberg och rullstensåsar.

Hökensås
Upplev det vackra landskapet på Hökensås med sin tallmo och böljande, mjuka åsar. Leden är 11,5 km och tar dig genom ett trolskt landskap. Den är relativt lättvandrad och varierar mellan bredare skogsväg och smala stigar. Leden är en rundslinga.

Tranebergsleden
På västra Kållandsö finns Tranebergsleden på 11 km i varierande terräng och med ett rikt växt- och djurliv. Leden bjuder på fridfulla naturupplevelser både sjönära och i skogen. Leden är en rundslinga.

Brommöleden
I Vänerns skärgård hittar du Brommö. På den nästan helt bilfria ön finns den 8 km långa vandringsleden Brommöleden som tar dig förbi sanddyner, berghällar och klarblått vatten. Leden är en rundslinga.

Pilgrimsled Falköping - Hornborgasjön - Varnhem
Utmed den 43,7 km långa leden mellan Falköping och Varnhem kan du upptäcka det böljande kulturlandskapet, två medeltida klosterruiner och det rika fågellivet runt Hornborgasjön. Leden går från Falköping till Varnhem och vandras lämpligen på tre dagar. När du vandrat klart kan du ta bussen tillbaka till startpunkten.

 • Kvinna sitter i skogen lutad mot en tall och läser en bok i sällskap med sin svarta hund.

  Fotograf: Tobias Andersson

 • Man med barn på axlarna ute med familjen och vandrar i skogen.

  Fotograf: JESPER ANHEDE

 • Tjej i gul jacka sitter på kanten av ett berg och förbereder mat i trangiakök. Utsikten i bakgrunden är magisk.

  Fotograf: Tobias Andersson

Trollstigen Billingen
Vandra på Billingen och i de vackra slänterna strax nedanför. Utmed leden passerar du ståtliga diabaspelare, den lummiga Rhododendrondalen och upplever majestätisk utsikt. Den varierande leden är 12,4 km.

Hällekis-Trolmen Kinnekulle
Upplev Sveriges vackraste tågresa och se det blommande berget Kinnekulle. Här vandrar du längs Vänerns strand, men också genom grönskande naturreservat och förbi vackra herrgårdar. Leden är 11 km och går från Hällekis till Trolmen. När vandringen är slut tar du Kinnekulletåget tillbaka till startpunkten.

Djäknarundan
Denna kontrastrika led går genom vacker barrskog och följer Vätterns klippiga kust vid Djäknesundet. Den 11 km långa leden går på en blandning av skogsvägar och stigar. Leden är en rundslinga.

För fler tips på vandring i Skaraborg besök vandraiskaraborg.se