({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
  • Fotograf: Tobias Andersson

Dagstur med familjen

Utforska teknik och vetenskap på Sveriges bästa Science center Dalenium och avsluta dagen med hopp och lek inne på äventyrsbadet på Arena Skövde. Med bara 10 minuters tågresa och 10 minuters promenad mellan besöksmålen är detta ett smidigt äventyr för hela familjen.

1-dagars Stenstorp-Skövde


Förmiddag i teknikens tecken i Stenstorp

Börja dagen med en tågresa till det lilla samhället Stenstorp strax nordost om Falköping. Hit går tåg både från Falköping och Skövde, och från tågstationen har ni nära till allt spännande som finns här för familjen!

Här i Stenstorp finns faktiskt Sveriges bästa Science center Dalenium, och det blir dagens första stopp. Här kan hela familjen få vara barn och testa interaktiva stationer, experiment och se vetenskapliga shower – ja här tas allas nyfikenhet, kreativitet och experimentlust till vara! 

Fotograf: Thomas Harrysson

Ta en fika i cafét eller njut av din egen medhavda matsäck inne på Dalenium innan ni ger er vidare på äventyr.

Missa inte! Innan ni åker vidare på er tur rekommenderas ett spännande besök på upplevelsemuseet Dalénmuseet bara ett stenkast från Dalenium. Här kan ni kika in och se Gustaf Daléns uppfinningar – Nobelpristagaren och uppfinnaren från Stenstorp som blivit berömd över hela världen! 

Eftermiddag i händelserika Skövde

När ni gnuggat klart geniknölarna är det dags att ge sig vidare med Västtågen mot Skövde – en resa på bara tio minuter! Framme i Skövde förstår vi att det börjar kurra i magen, och det är dags för lunch.

Styr stegen mot Nöjesarenan på Arena Skövde och njut av god mat i en miljö som passar både vuxen och barn. Nu är ni dessutom nära eftermiddagens mål – upplevelsebadet på Arena Skövde!

Fotograf: Jesper Anhede

Är du en sådan som kastar sig ut i vågorna och testar vattenrutschkanor? Eller njuter du hellre i de varma poolerna? Oavsett vilket hittar hela familjen något som passar på Arena Skövdes upplevelsebad, som flera år i rad blivit utsett till Sveriges bästa äventyrsbad av semestersiten Barnsemester. Här leker ni tills alla är helt utmattade innan ni rör er hemåt eller vidare på äventyr!

 

Res obegränsat med 1- eller 3-dygnsbiljetter

Västtrafiks 1- och 3-dygnsbiljetter passar perfekt för dig som är turist eller vill resa mycket under kort tid. Biljetten gäller i 24 eller 72 timmar från att den aktiveras på både tåg, bussar och båtar. Eftersom hela Skaraborg ligger i zon C kan du med andra ord åka hur mycket du vill i 1 eller 3 dygn för endast 115 kr respektive 230 kr. 

Res 4, betala för 1

När du köper en 1-eller 3-dygnsbiljett för vuxen i appen Västtrafik ToGo får du ta med dig tre personer under 20 år gratis. Smart för dig som vill resa tillsammans!

För att ta del av erbjudandet behöver du lägga till medföljande på biljetten i appen. Om resan pågår längre än 90 minuter behöver du aktivera erbjudandet igen. 

Läs mer om Dygnsbiljetter här >>

 

Resa hit

Här kan du söka tågtider