({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Fotograf: Jan Töve

Ulricehamn - Home of Änglagård

Trefaldigt Guldbagge-belönade och över en miljon biobesökare. Upptäck den vackra bygd där filmerna om Änglagård spelades in. Följ med på en resa på slingrande grusvägar genom ett inbjudande landskap. Bakom många av rollfigurerna i filmerna finns verkliga personer, lika färgstarka som vita duken. Det var bland dem som Colin Nutley fick inspiration till sina filmer, älskade av flera generationer.

Exklusiv filmutställning om Änglagårdsfilmerna

ULRICEHAMN: HOME OF ÄNGLAGÅRD. Upplev Änglagård i en ny dimension genom att kliva rakt in i utvalda scener från Änlagårdsfilmerna. Här får du en feelgoodkänsla du sent kommer glömma. Fotografier, rekvisita, fordon och annat spännande material från inspelningarna som pågick här i Ulricehamn väntar på dig. Öppet augusti till oktober.

En historisk Änglagårdsromans

En förälske tog regissören Colin Nutley till den lilla byn Liared, strax utanför Ulricehamn. Även om kärleken tog slut, fanns kärlek till Liared kvar vilket resulterat i den svenska klassikern Änglagård. Kanske hittar du kärleken här också? Bland slingriga vägar och böljande ängar är det svårt att inte bli förtrollad. Upplev Änglagårdsbygden med allt vad det innebär i sommar.

Upplev Änglagårdsbygden på två hjul

CYKEL- OCH VANDRINGSLED. Upplev varierande natur med frodiga åkrar, blomstrande ängar och öppna fält längst den 37 kilometer långa Änglaleden. Här passar du klassiska små röda stugor med vita knutar och flera glittrande sjöar. Leden inspirerade Colin Nutley till den svenska filmsuccén Änglagård. 

Där allting började

UTFLYKTSMÅL. Det var den åldriga Gerda Somberg på gården Stora Stegerhult i Liared som gav Colin Nutley idén till änglagårdsfilmerna. Nutley fascinerades av Gerdas liv och att hon efter sin död testamerade allt hon ägde till invånarna i Liared. Det blev grunden till Änglagårdshistorien som många känner till. Under sommaren kan du besöka Stora Stegerhult som är ett populärt utflyktsmål.

Mysiga fikaställen på landsbygden

  • FIKASTÄLLEN. Älskar du också fika? Änglagårdsbygden har flera smultronställen att upptäcka. Klicka på länkarna i listan för att hitta ditt fikastopp.