({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
Sommar i den Bohuslänska skärgården

Fotograf: Jonas Ingman

Upplevelserna du inte får missa!

Paddla, vandra och cykla bland klippor, skär, och små kustsamhällen. Kom ut i skärgården utan egen båt och upplev vacker natur och sköna bad.  Det finns så mycket i Bohuslän att uppleva. Här har vi samlat ett urval av alla fantastiska smultronställen och besöksmål du inte får missa i sommar. Vi hoppas att du gillar vår lista och hittar massor av härliga tips och upplevelser i Bohuslän!

 

Upplev skärgården utan egen båt

Det är enkelt att ta sig ut bland Bohusläns tusentals öar med hjälp av lokala rederier och fasta båtlinjer. Här finns tips på hur du kan hitta din egen favoritplats på västkusten – från Kosterhavet i norr till Göteborgs skärgård i söder. Hitta din båtupplevelse

 

Fantastiska öar att sätta på din bucket list

Käringön, Smögen, Marstrand... här hittar du listan med öar och fiskesamhällen i Bohuslän som du bara måste besöka!

Fotograf: Per Pixel Petersson

 

Topp 7 besöksmål med det lilla extra

Här kan du beskåda havets och naturens mästerverk, möta vilda djur och se världsunika hällristningar. Upptäck konst i världsklass, spännande historia och en nationalpark under havsytan. Och njut av en skulpturutställning mitt i det bohuslänska landskapet - med andra ord ett riktigt äventyr för dig som är nyfiken!Naturaktiviteter i Bohusläns unika skärgård

Det är svårt att inte hänföras av Bohusläns unika natur och storslagna skärgård med de kala granitklipporna och fiskesamhällena som likt ett pärlband tornar upp sig längs kusten. Du som är på jakt efter spännande naturupplevelser har verkligen hittat rätt hos oss i Bohuslän. Paddla, vandra eller cykla - ja, här finns något för alla oavsett om du söker det stora äventyret eller vill njuta av lugnet och tystheten.

 

Lokala matupplevelser - Ät gott med det bästa 

Tips på mysiga caféer, fantastiska restauranger och spännande gårdsbutiker i Bohuslän.

Laga mat i det fria 

Laga mat tillsammans, upptäcka nya råvaror och komma oslagbart nära naturen - tycker du det låter bra ska du kolla in "The Edible Contry". I Bohuslän finns det unika bordet i Ramsvikslandet - Klippornas rike.

 

Världens bästa skaldjur

Hummer, kräfta, ostron, räkor och musslor – i Bohuslän kan du njuta av skaldjur i världsklass. Bortanför det bohuslänska sommarlivet hittar du mer av det genuina Bohuslän; det salta, karga och vindpinade lugnet. Följ med ut på saltstänkt skaldjursfiske med tillredning och avnjutning av skaldjur i världsklass.