Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

För uppdaterad information om coronaviruset (COVID-19), besök Folkhälsomyndighetens webbplats

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Sommar i Bohusläns skärgård

    Fotograf: Jonas Ingman

10 skäl att älska Bohuslän

Det finns hur många skäl som helst att älska Bohuslän! Vi hade gärna nämnt flera hundra utav dem men bestämde oss för att plocka ut de vi tycker allra bäst om. Vi hoppas att du gillar vår lista och hittar massor av härliga tips och upplevelser i Bohuslän!

1. Båtluffa i skärgården

Att båtluffa är det perfekta sättet att upptäcka den bohuslänska skärgården. Spendera några dagar bland saltstänkta granitklippor, pittoreska fiskebyar och klassiska skaldjursrestauranger. Det unika med att båtluffa är att det är du som bestämmer hur lång resan ska bli och vad du vill uppleva. Här har vi samlat både båtlinjer och ruttförslag som gör din båtluff möjlig.


2. Bohusläns charmiga öar och fiskesamhällen

Käringön, Smögen, Marstrand... här hittar du listan med öar och fiskesamhällen i Bohuslän som du bara måste besöka!

Flygvy över Heestrand

Fotograf: Per Pixel Petersson


3. Expedition Bohuslän

Vitlycke museum, Nordiska Akvarellmuseet, Havets hus, Bohusläns museum och Kosterhavets nationalpark är en del i Expedition Bohuslän. Här kan du beskåda havets och naturens mästerverk, möta vilda djur, världsunika hällristningar, konst i världsklass, spännande historia och en nationalpark under havsytan. Ett riktigt äventyr för dig som är nyfiken.

Fotograf: Andreas Olsson


4. Paddla i världens vackraste skärgård

Få platser på jorden kan erbjuda så bra vatten för kajakpaddling som Bohuslän med sin unika släta granitskärgård bestående av tusentals öar! Från Göteborgs skärgård i söder till Kosteröarna i norr så bjuder Bohuslän på häftiga paddlingsupplevelser. Här finns något för alla. Orörda nationalparker, mysiga sjöbodar, vilda vatten och spegelblanka kanaler.

"Den Bohuslänska naturen är vackrast i världen"

Fotograf: Roger Borgelid


5. Världens bästa skaldjur

Hummer, kräfta, ostron, räkor och musslor – i Bohuslän kan du njuta av skaldjur i världsklass. Bortanför det Bohuslänska sommarlivet hittar du mer av det genuina Bohuslän; det salta, karga och vindpinade lugnet. Följ med ut på saltstänkt skaldjursfiske med tillredning och avnjutning av skaldjur i världsklass. 

Ostron vid Everts Sjöbod i Grebbestad


6. Naturaktiviteter i Bohusläns unika skärgård

Det är svårt att inte hänföras av Bohusläns unika natur och storslagna skärgård med de kala granitklipporna och fiskesamhällena som likt ett pärlband tornar upp sig längs kusten. Du som är på jakt efter spännande naturupplevelser har verkligen hittat rätt hos oss i Bohuslän. Paddla, vandra, cykla.. här finns något för alla oavsett om du söker det stora äventyret eller vill njuta av lugnet och tystheten.

Människor som vandrar på Härmanö

Fotograf: Amplifyphoto/ Markus Holm


7. Sveriges enda marina nationalpark

Kosterhavets Marina Nationalpark inbjuder till en aktiv semester för hela familjen. Möjligheterna att utforska den unika miljön är många både i vattnet och på land, oavsett om du är ute efter svårslagna naturupplevelser, skön avslappning eller spännande aktiviteter. 

Fotograf: Mikael Almse


8. Ät gott med det bästa från Bohuslän

Här hittar du det bästa restaurangerna i Bohuslän - alla certfierade under Smaka på Västsverige. Det ger dig en garanti på att maten är lagad på de bästa och lokala råvarorna från regionen . 

Tallrik från restaurang Vatten i Skärhamn

Fotograf: Amplifyphoto/ Markus Holm


9. Aktiviteter på vatten

Sälsafari, båttur eller varför inte krabbfiske från bryggan. I Bohuslän finns det aktiviteter för hela familjen - nära eller på vattnet. 

Fotograf: Jonas Ingman - M2B AB


10. Evenemang med det lilla extra

Här hittar du evenemangen och händelser under 2018 som känns lite extra bra i magen - evenemang som är värda en resa. Planera in i kalendern redan nu!

Ljusinstallation på Smögen

Fotograf: Asaf Kliger


Bohuslän på 20 sekunder

Vi bara älskar den här lilla filmen om Bohuslän! På bara 20 sekunder får du följa med på en resa i Bohusläns saltstänkta skärgård med paddling, skaldjursbufféer, bad och båtliv, sälsafaris, spännande kultur och kustnära boenden. 

Flygvy över Heestrand