Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

  • Fotograf: Roger Borgelid

10 skäl att älska Bohuslän

Det finns hur många skäl som helst att älska Bohuslän! Vi hade gärna nämnt flera hundra utav dem men bestämde oss för att plocka ut de vi tycker allra bäst om. Vi hoppas att du gillar vår lista och hittar massor av härliga tips och upplevelser i Bohuslän!

 1. Bohuslän på 20 sekunder

Vi bara älskar den här lilla filmen om Bohuslän! På bara 20 sekunder får du följa med på en resa i Bohusläns saltstänkta skärgård med paddling, skaldjursbufféer, bad och båtliv, sälsafaris, spännande kultur och kustnära boenden. 

2. Bohuslänska favoriter

Vitlycke museum, Kosterhavet och Nordens Ark… Här hittar du listan med Bohusläns mest besöka och uppskattade upplevelser. 

Fotograf: nordiska akvarellmuseet

3. Naturaktiviteter i Bohuslänsk unika skärgård

Det är svårt att inte hänföras av Bohusläns unika natur och storslagna skärgård med de kala granitklipporna och fiskesamhällena som likt ett pärlband tornar upp sig längs kusten. Du som är på jakt efter spännande naturupplevelser har verkligen hittat rätt hos oss i Bohuslän. Paddla, vandra, cykla.. här finns något för alla oavsett om du söker det stora äventyret eller vill njuta av lugnet och tystheten.

Fotograf: Roger Borgelid

4. Bohusläns charmiga öar och fiskesamhällen

Käringön, Smögen, Marstrand... här hittar du listan med öar och fiskesamhällen i Bohuslän som du bara måste besöka!

Fotograf: Åsa Dahlgren

5. Kosterhavets Nationalpark

Sveriges första marina nationalpark inbjuder till en aktiv semester för hela familjen. Möjligheterna att utforska den unika miljön är många både i vattnet och på land, oavsett om du är ute efter svårslagna naturupplevelser, skön avslappning eller spännande aktiviteter. 

Fotograf: M Almse

6. Paddla i världens vackraste skärgård

Få platser på jorden kan erbjuda så bra vatten för kajakpaddling som Bohuslän med sin unika släta granitskärgård bestående av tusentals öar! Från Göteborgs skärgård i söder till Kosteröarna i norr så bjuder Bohuslän på häftiga paddlingsupplevelser. Här finns något för alla. Orörda nationalparker, mysiga sjöbodar, vilda vatten och spegelblanka kanaler.

"Den Bohuslänska naturen är vackrast i världen"

Fotograf: Roger Borgelid

7. Världens bästa skaldjur

Hummer, kräfta, ostron, räkor och musslor – i Bohuslän kan du njuta av skaldjur i världsklass. Bortanför det Bohuslänska sommarlivet hittar du mer av det genuina Bohuslän; det salta, karga och vindpinade lugnet. Följ med ut på saltstänkt skaldjursfiske med tillredning och avnjutning av skaldjur i världsklass. 

8. Aktiviteter på vatten

Sälsafari, båttur eller varför inte krabbfiske från bryggan. I Bohuslän finns det aktiviteter för hela familjen - nära eller på vattnet. 

Fotograf: Jonas Ingman - M2B AB

9. Ät gott med det bästa från Bohuslän

Här hittar du det bästa restaurangerna i Bohuslän - alla certfierade under Smaka på Västsverige. Det ger dig en garanti på att maten är lagad på de bästa och lokala råvarorna från regionen . 

10. Evenemang med det lilla extra

Här hittar du evenemangen och händelser under 2018 som känns lite extra bra i magen - evenemang som är värda en resa. Planera in i kalendern redan nu!

Fotograf: Dan Ljungsvik