({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Fotograf: Roger Borgelid

Weekend med kompisgänget på camping i Bohuslän

Dags att fly vardagen med kompisgänget en helg? Bohusläns campingar erbjuder stugmys deluxe! Vandra på västkustens klippor, paddla i havet, laga mat tillsammans och njut av salta bad och bastukvällar.

Födelsedagsfirande, möhippa/svensexa eller bara en ledig helg utan barnen? Ibland är det skönt att komma iväg en weekend med bästa väninnorna eller de gamla lumparpolarna. Varför inte boka en hemtrevlig stuga på någon av Bohusläns alla campingar och resorter? 

Stugmys deluxe

Att bo i stuga är mysigt. Laga mat ihop, dricka något gott, spela spel eller bara ha en chans att prata ostört om allt som hänt sen sist. Att bo i stuga är även praktiskt, de är smart inredda och innehåller allt man behöver. Lite som ett hus, fast i miniatyr. Här finns gratis parkeringsplats, sköna sängar, någonstans att sitta, dusch och toalett, och ett kök med spis, kylskåp och kaffebryggare. 

Numera kan många campingar dessutom erbjuda riktigt lyxiga och rymliga hotellstugor, som har alla moderna bekvämligheter du är van vid hemifrån. Såsom tv, diskmaskin och wifi. Det går även att boka så att sängarna är bäddade och klara när ni anländer och att slutstädning ingår. 

Koppla av med ett glas bubbel i badtunnan…

Vem har sagt att man måste ta in på renodlade spa-anläggningar för att unna sig en avkopplande relaxupplevelse? De flesta campingplatser erbjuder, vid sidan av havsbad från klippor och stränder, även badtunnor, bubbelpooler och bastur. Det går med andra ord att ta varma bad även utanför sommarsäsongen. Drick några kalla eller ta ett glas bubbel, och passa på att prata till punkt (vilket man inte alltid hinner över telefon mitt i vardagsstressen).

Fotograf: Jonas Ingman @ Bruksbild

…eller bli som barn på nytt!

En av de bästa sakerna med att dra iväg med kompisgänget en helg måste ändå vara att man får tid att göra allt det där man gjorde förr i tiden, med sina bästa vänner. När i vardagen ska man annars hinna med det? Låt barnasinnet väckas till liv. Campingplatser kan nämligen fungera som en stor lekstuga, även för vuxna! Här kan ni kora årets mästare i äventyrsgolf, upptäcka skärgården med kajaker, ge er ut på skaldjursfiske, testa på klättring eller mountainbike med en lokal guide, eller hyra cyklar, segway, stand up paddleboard (SUP) och mycket annat. 

Fotograf: Lukasz Warzecha

Skillnad mot att ta in på hotell

Fördelarna med att bo i stuga är som sagt många. I jämförelse med hotell är det främst möjligheten att kunna laga mat tillsammans, samt närheten till naturen. Istället för att bo på sjunde våningen i en betongklump där ni öppnar dörren till en instängd korridor, så har ni gångavstånd till havet och naturen bokstavligt talat runt stugknuten. I Bohuslän ligger många av stugorna dessutom med riktigt häftiga vyer över hav och klippor, vilket faktiskt inte är så konstigt, det är nämligen camparen själv som har valt platsen. Här kan du läsa mer om historian bakom campingtraditionen. 

Fotograf: Jonas Ingman

Upptäck västkustens vackra natur

Bohuslän har en varierande natur. Dels de stora klipplandskapen som mer eller mindre förgyller hela kustremsan, men även skogar och kulturlandskap. Flera regionala vandringsleder löper genom området, men det finns även gott om lokala promenadstigar och motionsslingor runt omkring campingarna. 

Är ni nyfikna på att se mer av västkusten rekommenderas att båtluffa till någon av Bohusläns gemytliga öar och kustsamhällen. Det går utmärkt att kombinera båtluffen med cykling eller vandring. Båtluffa är en aktivitet som går att göra året om, även om det är fler rederier igång under sommarsäsongen.

Eller varför inte göra en utflykt till några av alla sevärdheter och populära besöksmål i trakten? Här är några tips: 

  • Kosterhavet är Sveriges enda marina nationalpark och har omkring 12 000 djur- och växtarter, häften under ytan och hälften på land. Naturum Kosterhavet är ett bra ställe att börja utflykten på.

  • Nordens Ark har mycket att upptäcka eftersom det både är en djurpark och en zoologisk bevarandepark. Bland annat skruvhornsgetter, stinkpaddor, tre typer av leoparder och amurtigern (världens största kattdjur!).

  • Bohusläns museum tar er med på en resa genom tid och rum, där utställningar varvas med musikaftnar och temadagar. Spana in museets hemsida för att se det aktuella utbudet.

  • Havets Hus i Lysekil är ett givet besöksmål för alla åldrar. Såväl barn som vuxna slutar aldrig att förundras över det enorma tunnelakvariet där hajar och rockor simmar precis ovanför huvudet på besökarna.

  • Vitlycke museum och de historiska hällristningarna i Tanum är ett ställe som alla bör besöka minst en gång i livet. Detta världsarv har omkring 600 hällristningsplatser.

  • Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn stoltserar med ett av kustens vackraste lägen precis intill havet. Passa på att göra en rolig gruppaktivitet och måla egen akvarellkonst.

  • Gå en runda på någon av Bohusläns utmanande golfbanor.
  • Besök något av Bohusläns små fiskelägen och öar. Ett tips är att komma hit under våren eller hösten, då råder en skön stillhet och dessutom slipper ni trängas med sommargästerna.

 

Psst!

Vill ni göra något lite annorlunda? Testa gärna på glamping i lyxiga safaritält, som har alltifrån kök och toalett till riktiga sängar. Man kan säga att det är för dig som vill tälta, men ändå inte. Läs mer om vilka olika boendeformer campingar kan erbjuda. 

 

Till Camping i Bohuslän 

 

Andra har också läst: