({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
  • Cykla i Västsverige

Upptäck världen på två hjul

Västsveriges varierande natur är perfekt för dig som vill upptäcka världen på två hjul. Här hittar du underbar cykling för hela familjen. Välj mellan rogivande cykelleder, pulshöjande MTB-spår och slingrande landsvägar.

Cykelsemester

Att cykelsemestra har blivit en populär aktivitet. Det mest omtalade semestermålet nog Göta kanal, där du cyklar direkt utmed kanalen på den bilfria dragvägen som förr användes när oxar och hästar drog segelskutor.

Ätradalsleden som går mellan Falköping och Falkenberg är en annan favorit. Du cyklar på den gamla banvallen och passerar många trevliga caféer och mysiga boenden.

Det finns även flera populära cykelområden på västkusten, bland annat en familjevänlig cykelled på Tjörn och mysiga cykelslingor på Sydkoster.

Allt inom fritidscykling

 

Cykla mountainbike - en rolig utmaning för alla åldrar!

Att cykla mountainbike kan nog låta skrämmande för många, men sanningen är att det är en otroligt rolig och häftig upplevelse. Det är också en perfekt familjeaktivitet.

Upptäck några av Västsveriges bästa områden för MTB. Alltifrån den vresiga vildmarken i norra Dalsland till de västgötska platåbergens fartfyllda slingor.

Här finns även flera bikeparks för alla som gillar att cykla pumptracks.

Allt inom MTB-cykling

 

Landsvägscykling - njut av härliga träningsrundor!

Västsverige är ett cykelparadis för såväl endagsturer som längre träningsläger på racer. Här finns förslag på cykelrundor som mäter alltifrån ett par mil till drygt 20 mil.

Ett av de stora naven inom landsvägcykling är Falköping. Upptäck vägarna kring Hornborgasjön och gör en långtur till Kållandsö där du kan njuta av utsikten över Läckö Slott och Vänerskärgården. Eller varför inte ta dig upp på Hökensås och vidare mot trästaden Hjo där en glasspaus vid hamnen väntar.

Trakterna kring Vårgårda och Alingsås har en lång cykeltradition och här finns förutom populära cykellopp även möjlighet att träna på samma rundor som världseliten brukar ta sig an.

Allt inom landsvägscykling

 

Cykelstaden Göteborg

Göteborg är inte större än att du enkelt kan cykla från den ena stadsdelen till den andra. Därför är cykel ett av de bästa sätten att uppleva staden på. Här finns dessutom stadsnära områden för mountainbike.

Du kan hyra cykel på många platser runt om i Göteborg via systemet Styr & Ställ. På så vis kan du smidigt växla mellan att cykla och ta spårvagnen vissa sträckor.

På Gothenburg Visitor Centre kan du hämta ut en cykelkarta där du ser alla cykelbanor, Styr & Ställ-hållplatser och cykelpump-stationer. Kartan innehåller också praktisk information och förslag på trevliga cykelturer.

Cykla i Göteborg

 

Tips - boka ett cykelpaket!

Ska du ge dig ut på din första cykelsemester? Eller vill du bara ha det lite extra bekvämt? Det enklaste sättet är att boka ett färdigt cykelpaket där boende, mat, karta, cykelhyra och förslag på sevärdheter ingår. Smidigt, eller hur?

Vill du hitta fler naturupplevelser?

Västsveriges varierande natur slutar aldrig att förvåna. Här samsas allt som är vackert i världen - hav och sjöar, förtrollande skogar, berg och dalar, saltstänkta klippor, böljande blomsterängar och mycket mer!