({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Cykla i Västsverige

Upptäck världen på två hjul

Västsveriges varierande natur är perfekt för dig som vill upptäcka världen på två hjul. Här hittar du underbar cykling för hela familjen. Välj mellan rogivande cykelleder, pulshöjande MTB-spår och slingrande landsvägar.

Cykelsemester och cykelpaket

Är du sugen på en mysig cykelsemester? Här hittar du massor av olika cykelpaket med övernattning. Välj om du vill njutcykla i kombination med spa och god mat, cykla i natursköna miljöer eller upptäcka små pittoreska småstadsidyller.

Cykelleder

Vi är stolta över våra fantastiska cykelleder, såsom Göta kanal-leden, Vänerleden och Ätradalsleden. Här cyklar du nära hav och sjöar, över fält och platåberg, genom skogar och städer, och rakt in i mysiga fiskebyar. Hitta en cykelled som passar dig!

Bo bekvämt nära cykelleden

Här hittar du en guide till hotell, bed & breakfast, vandrarhem och campingar där du som cyklist kan sova gott om natten. Alla dessa cykelvänliga boenden ordnar låst förvaring av din cykel och flera erbjuder även enklare verktyg, cykelpump, laddning av batteri till elcykel och tvättmöjligheter av cykel och kläder.

Cykla mountainbike

Att cykla mountainbike kan låta skrämmande, men sanningen är att det är en otroligt rolig och häftig upplevelse. Välj bland MTB-leder, downhill, bikeparks och pumptrack.

Landsvägscykling

Västsverige är ett cykelparadis för såväl endagsturer som längre träningsläger på racer. Här finns förslag på cykelrundor som mäter alltifrån ett par mil till drygt 20 mil.

Gravelcykling

Att cykla gravel innebär att du får det bästa av två världar: naturnära cykling precis som på en mountainbike och samtidigt det höga tempot som landsvägscykling bjuder på.

Cykla dressin

Att cykla dressin är en rolig upplevelse som passar för hela familjen. Det är enkelt att komma igång och lätt att göra stopp utmed banan för att fika eller bada. Dressincykling finns på flera platser i Västsverige.

Här kan du hyra cykel

Vill du hyra cykel och upptäcka närområdet på två hjul? Här hittar du cykeluthyrare runt om i Västsverige.

Cykla med guide

Upptäck lokala smultronställen och utveckla din cykelteknik under en guidad cykeltur tillsammans med en erfaren och kunnig guide.

Cykla genom Västsverige med en Local

Meet the Locals är ett initiativ där du har möjlighet att stämma träff med någon som bor i Västsverige (så kallade Locals) och ta del av hens vardag en stund. Du kan exempelvis:

Cykelstaden Göteborg

Göteborg är inte större än att du enkelt kan cykla från den ena stadsdelen till den andra. Därför är cykel ett av de bästa sätten att uppleva staden på. Här finns dessutom stadsnära områden för mountainbike.

Du kan hyra cykel på många platser runt om i Göteborg via systemet Styr & Ställ. På så vis kan du smidigt växla mellan att cykla och ta spårvagnen vissa sträckor. På Gothenburg Visitor Centre kan du hämta ut en cykelkarta.

Vill du hitta fler naturupplevelser?

Västsveriges varierande natur slutar aldrig att förvåna. Här samsas allt som är vackert i världen - hav och sjöar, förtrollande skogar, berg och dalar, saltstänkta klippor, böljande blomsterängar och mycket mer!