({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av

Norra Borås

Kvarnfika i naturskön miljö och nära till fina vandringsleder

Denna tur tar dig runt området vid norra Borås, här kan du uppleva härliga dofter av nygräddade kardemummabullar, skog och prunkande trädgårdsblommor. Vandra omkring på Vänga mosse och strosa omkring bland fantastiskt unik och antik inredning.

Glöm inte att kolla aktuella öppettider hos respektive aktör innan ert besök. 

Här kan du spara och ladda ner en pdf med adresser till alla företag i dagsturen.

Ladda ner

Äta

Bra råvaror och hantverket i centrum är vad som gäller vid den vackra mjölkvarnen tillika bageriet och caféet vid Vänga kvarn. Här kan du avnjuta en kanelbulle med svensk mästartitel och oslagbart fika, bröd och fantastisk lunch. Passa även på att njuta av omgivningen med en tur på den korta, men otroligt vackra kärleksstigen.

Shoppa

Secondhand är någonting vi inte kan få nog av. Denna dagstur bjuder på inte mindre än två guldkorn - Ljungagårdens allehanda och Lövås antikt. Hos dessa kan du finna fantastisk och unik inredning med en antik anda. Vid Lövås antik ligger även Lövås blommor där du kan passa på att köpa med dig en vacker bukett eller en fin växt till trädgården. Denna tur bjuder även in till ett härligt lokalt gårdsmejeri vars lilla gårdsbutikbutik erbjuder ostkaka, eldost, färsk mjölk och mycket mer.

Upplev

Vänga mosse bjuder in till en naturskön vandring på spång, vilket gör den till en något lättare vandringsled som är tillgänglighetsanpassad och fungerar att gå med barnvagn. Mossen har ett rikt fågelliv och har en helt fantastisk natur där det nästan känns som att tiden står stilla.